weby pro nejsevernější čechy

Koncert Čtyřlístku pohlazením na duši

Téměř plnému kino sálu DK Střelnice Rumburk příjemně zpestřil pondělní odpoledne 8. června koncert pěveckého sboru Čtyřlístek ze ZŠ U Nemocnice.

Třicetičlenný sboreček se zelenými tričky pod vedením paní učitelek Ivy Šabatové a Ludmily Uhrové opět nezklamal a ukázal, že zpívání je opravdu baví.
Ne příliš dlouhý a táhlý koncert nabídl repertoár s klidnými a radostnými melodiemi od autorů jako je například Svěrák, Uhlíř, Plíhal či Redl. Na první pohled je vidět, že ve sboru zpívají s malými i většími dětmi také brzy dospělí deváťáci. Sympatické tedy potom je, že zvolené písničky odpovídají a vyhovují všem věkovým skupinám. Nejsou dětinské, ani příliš hlubokomyslné.
S přidáním několika talentovaných sólistů ze sboru a odlehčeného doprovodu kytary či klavíru se písně poslouchají opravdu dobře. Donutit puberťáky ke zpívání musí být občas těžký úkol, proto opravdu okouzlí náš sluch, když vybraní sólisté sami a poté za doprovodu zbytku sboru vystřihnout perfektní kvarteto jako by se nechumelilo.
Během koncertu přišlo také na loučení s deváťáky, tentokrát bez slz. K rozechvění už ale napomohla jejich společná píseň se smutnější tématikou.
Oporou je sboru každý člen, který do sboru chodí roky a během nich se jeho hlas stále zlepšuje a zlepšuje. Čtyřlístek tudíž prochází neustálým vývojem, který je momentálně na velmi dobré úrovni.
Byly to krásné tři čtvrtě hodiny populárních, lidových a zkrátka písniček s pohlazením na duši.

Tagy