weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam počtyřiadvacáté v roce 2015

Olympiádu mateřských školek u sportovní haly ve Varnsdorfu už mám za sebou, takže je čas se podívat, jaké další akce čekají až do neděle v pořadí.

Čtvrtek 11. června 2015 pokračuje třeba další procházkou městem Rumburk, závěrečným koncertem rumburské ZUŠky v aule tamního gymnázia, nebo pěveckým koncertem na varnsdorfské ZUŠce.

V pátek 12. června 2015 by měl být ve Šluknově další rukodělný jarmark a ve Varnsdorfu se bude vyhodnocovat další ročnk literární soutěže Drápanda.

Nejspíš proto, že je ve Výběžku spousta lidí, volného času a málo příležitostí, dopadá to o některých víkendech tak, že si na stejný termín náplanuje akci kdekdo. Proto v sobota 13. června 2015 jeden zase neví, kam dřív skočit. Ve Šluknově na náměstí vojenská technika. U Kocoura další trhy. V Kytlicích bleší trhy a Antonínská pouť. Oslavy 500 výročí saské renesance v Benešově nad Ploučnicí. KPMV vyráží na výlet na Brazilku. Na Jedlovou se jede časovka v rámci Pekla severu (vyčíst cokoli z dostupného plakátku je nadlidský úkol). Rumburský komorní orchestr hraje ve Starých Křečanech. Lesní divadlo Mlýny začíná divadelní sezónu představením Orfeus v podsvětí. Hlavně ale Na Kopečku v RBK další ročník Malého festiválku a v Krásné Lípě několikero kulatin – 145. výročí povýšení Krásné Lípy na město, 130. výročí Horského spolku pro Nejsevernější Čechy, 25. výročí folklorního souboru Dykyta a k tomu Pohádkový les, jarmark a tak vůbec všelijak. Fotky asi žádné mít nebudu, ke královské družině se zrcadlovka zrovna moc nehodí :-)

V neděli 14. června 2015 na poslední chvíli potvrzený ve Varnsdorfu Běh na Hrádek (ještě začátkem týdne o něm nevěděli ani ti, co běhají pravidelně). Ve Chřibská a na Fabrice v Doubici pohádky z Dolní Poustevny. A večer v RBK v aule gymnázia zahraje svůj jarní koncert Rumburský komorní orchestr.

Není to zdaleka vše, zkuste se podívat nejen do plakátků, něco najdete také v našem kalendáři.