weby pro nejsevernější čechy

Strongman Kralupy 2015

V neděli 7.června se v Kralupech nad Vltavou konal závod pro silné muže Strongman Kralupy 2015. Závodu se zúčastnil i oddíl Northern Strongman Varnsdorf. V kategorii „Příchozí“ – pro muže bez rozdílu vah a věku – startoval Václav Kolář, Robin Mazač a šestnáctiletý Ondřej Bandas. V kategorii bylo celkem 24 siláků z celé ČR.

První disciplínou bylo tahání dodávky o hmotnosti 4,5 tuny. Závodníci museli dodávku táhnout na kšandách na vzdálenost 20 metrů v časovém limitu 1 minuty. Ondra úsek zvládnul za 16,84 sekund (byl to třetí nejlepší čas v této disciplíně), Venca za 17,96 sekund a Robin za 21,49 sekund.
Druhou disciplínou byla Overhead medley. Disciplína je tlakovou kombinací více cviků – přemístění a výraz nad hlavu silné axle osy s naloženými 60kg, přemístění a výraz nad hlavu kovového logliftu o hmotnosti 70kg a přemístění a výraz s jednoruční činkou těžkou 40kg. Všechny cviky se musely zvládnout v časovém limitu 1 minuty. Ondra měl opět třetí nejlepší čas – 15,34 sekund, Venca vše zvládl za 22,31 sekund. Robin bohužel nezapsal body, protože nepřenístil axle osu.
Třetí disciplínou byl Axle deadlift. Mrtvý tah se silnou axle osou s naloženými 150 kily. Činka se zvedala na co největší počet opakování v časovém limitu 1 minuty. Robin zvedl na 2 opakování, Ondra na 9 opakování a Venca se 14 opakováními byl v této disciplíně třetí nejlepší.


Čtvrtou disciplínou byl Loading race – vykládací závod. Disciplína spočívala v přenášení a vykládání těžkých břemen na paletové stoly. Nosila se 50 kilová kovadlina a 3 velké pytle s pískem. Vše opět v časovém limitu 1,5 minuty. Venca vše přenesl za 28,01 sekund, Ondra za 28,57 sekund a Robin za 30,97 sekund,.
Poslední pátou disciplínou byl Tire flip – převracení 300 kilové pneumatiky. Guma se převracela 3x v co nejkratším čase. Robinovi se pneumatiku nepodařilo převrátit ani jednou. Venca převrátil za 31,69 sekund a Ondra byl druhý nejlepší v disciplíně s časem 20,76 sekund.
I přes velkou konkurenci v kategorii měl oddíl skvělé výsledky. Ondra získal 5.místo – v jeho věku velmi obdivuhodné. Venca se umístil hned za ním na 6.místě. Robin skončil na 22.místě.
„Chtěli bychom pozvat všechny příznivce tohoto sportu 4.července do Pivovaru Kocour. S podporou města zde pořádáme již druhý ročník závodu Strongman Varnsdorf 2015. Minulý ročník se velmi povedl. Letos přijede ještě více závodníků z celé České republiky. Kategorie jsou letos hodně našlapané. Uvidíte nejen silné muže, ale i juniory a ženy.“

Kateřina Tarnóczy

Tagy