weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam pošestadvacáté v roce 2015

Po zkušenostech z minulého týdne – pozvánek plno, ale to počasí, to počasí. Tak uvidíme, kde se tentokrát o víkendu uvidíme.

Ve čtvrtek 25. června 2015 poslední procházka městem Rumburk, školní akademie v DOlní Poustevně, vernisáž v Centru textilního tisku v České Lípě. Já ale budu na cestách, protože pokračuje cyklus Netradiční letní toulky Českým Švýcarskem a Lužickými horami.

V pátek 26. června 2015 už se to začíná zase tlouct. V Městské knihovně budou zpívat Náhodou, ve Šluknově začínají zámecké slavnosti (v České Lípě taky). Co je to ovšem všechno platné, když bude ve Varnsdorfu další ročník Gymplfestu – mám o skoro celý den postaráno…

Sobota 27. června 2015 opět akcemi přetéká. Prohlídka Lorety, triatlon v Mikulášovicích, FofrCup v Prysku, streetball ve Varnsdorfu, pouť v Růžové, brigáda na Dolském mlýně, Kocouří trh v pivovaru, fotbal v Rumburku, Jan Jiráň na Stodolci, WOODSDOG v Kytlicích, a samozřejmě Šluknov a slavnosti na zámku. Snad vydrží počasí. Jenže já dám nejspíš přednost akci krásnolipských turitů, na Varhošť a Lysou horu se sám od sebe hned tak nedostanu, takže budu celý den mimo region.

V neděli 28. června 2015 to není o moc jednodušší – KPMV jede na výlet do Jiříkova a Filipova, schrödingerovci opět poběží pro muffiny. Já půjdu poslouchat ke starokatolíkům ve Varnsdorfu komorní filharmonii a tím pádem přijdu o narozeninový koncert Standy Barka v Dolní Poustevně, kde se sejde řada zajímavých hudebních hostů…

Není to zdaleka vše, zkuste se podívat nejen do plakátků, něco najdete také v našem kalendáři.