weby pro nejsevernější čechy

Dušan Poncer stále na bedně!

V průběhu jarních měsíců proběhla série mistrovských soutěží v silovém trojboji a benchpressu RAW (bez podpůrných dresů) ve federaci WUAP. Soutěží se zúčastnil i náš nejstarší člen oddílu Norhtern Strongman Varnsdorf – Dušan Poncer, který závodí v kategorii Masters 40/44 let do 125kg.

První Dušanovou soutěží bylo sloučené Mistrovství ČR a SR v silovém trojboji, které se konalo ve dnech 1. a 2. května ve slovenské Galantě. Dušan obsadil první místo s výkony 230kg v dřepu, 140kg na benchpressu a 240kg na mrtvém tahu.
Druhou soutěží bylo Mistrovství ČR a SR v benchpressu, které se konalo16.května ve Starých Křečanech. Dušan zde skončil na prvním místě, tentokrát s vylepšeným výkonem 145kg.
Poslední soutěží, která uzavřela celý Dušanův maratón bylo Mistrovství Evropy v silovém trojboji v Praze, konané ve dnech 16. – 20. června. Dušan zde vybojoval krásné druhé místo. Zároveň svými výkony ve všech třech disciplínách zapsal oficiální světové rekordy – na dřepu 230kg, na benchpressu 135kg a na mrtvém tahu 230kg.

win
Za celý oddíl mu gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci.

Kateřina Tarnóczy