weby pro nejsevernější čechy

Netradiční letní toulky Českým Švýcarskem a Lužickými horami popáté

Ve středu 5. srpna 2015 pokračovala obecně prospěšná společnost České Švýcarsko ve spolupráci s Klubem Českých turistů Krásná Lípa v netradičním toulání mezi Českým Švýcarskem a Lužickými horami.

Trasa byla tentokrát stanovena Na Potokách – akvadukt – Doubická cesta – Chřibský hrádek – Stará Chřibská cesta – Chřibská a ačkoli některé tváře chyběly, naopak se objevilo pár noviců. Autobus vyjížděl opět načas a bez kolovleku (s nám některým velmi známým řidičem) a pár dalších zájemců ještě přistoupilo cestou, až nás byla zase necelá třicítka.

Vystoupili jsme na Potocích (nebo Potokách, jak je libo) a po přivítání vyrazili nejprve k úžasnému a neskutečně zachovalému vodnímu dílu, chřibskému akvaduktu. Pokud jste tu dosud nezastavili, měli byste to co nejdřív napravit.

Po krátké pauze na první občerstvení návrat kousek cesty zpět a vydáváme se vyhlídkovou trasou směrem k informačnímu středisku Saula, kde na nás počkala paní i pár minut po zavíračce, abychom mohli vykoupit nanuky a studené pití. Odtud je to jen kousek na Chřibský hrádek.

Dál pokračujeme v rámci bojové přípravy po dalších neznačených cestičkách, abychom se nakonec vyloupli v Doubici u Chřástalovy boudy, kde čekal pan Hamáček, pramenitá voda a výklad o všem možném. A pak už jen přesun pod Spravedlností, tentokrát po značce (žluté) do Chřibské, kde jsme na Radnici vyčkali autobusů směr domov.

Inu, a za nějaký čas (zatím) poslední trasa.

Na webu KČT k vidění fotky Líby Šaferové ->

A díky Jaromíru Petružálkovi opět i mapa, která je lepší než tisíc slov:

mapa.JPG

Tagy