weby pro nejsevernější čechy

HAPRDÁNS neboli Hamlet princ dánský ve zkratce na Kopečku

Včera ve středu [9/9] od 19.00 hodin v čajovně se konal tradiční kulturní program v nové sezóně 2015-2016. A to filmový záznam hry „HAPRDÁNS neboli Hamlet princ dánský ve zkratce“ Nedivadla Ivana Vyskočila z roku 1988, vynikající parafráze klasického díla W. Shakespeara.

Z netu čajovny k programu: „Najednou jsem měl před sebou Ivana Vyskočila mnohem vážnějšího, apelativního provokatéra,“ píše o dojmu z Vyskočilovy inscenace jeho dlouholetý spolupracovník, dramaturg, překladatel a nyní děkan DAMU Jan Hančil (jeho CAUSA IVAN VYSKOČIL vychází v Reflexu č. 26/2008). „Hravost zůstala, ale zároveň sebou materiál přinášel mnoho temných tónů, při kterých běhal mráz po zádech … … Jedinečný divadelní zážitek dělalo z představení také promyšlené a funkční střídání rolí, využití osobnostního potenciálu protagonistů a sevřená struktura. Přes avizovanou podobu seminárního cvičení měl právě Haprdáns v repertoáru Nedivadla nejblíže divadlu jako inscenaci, a to k divadlu brechtovskému, hravě didaktickému, politickému.“(oficiální text distributora)

Jen je škoda, že přišla jedna jediná návštěvnice, tak snad na nadcházející akce přijde více posluchačů nebo potažmo diváků.

Pozvánka na Kopeček 12. 9. 2015 od 17:30! – pozor sobota!!

Vajičko na špičce. Koncert – Renda Habich s kamarády s Havlíčkova Brodu. Muzika na pomezí žánrů – folk, blues, jazz. Spojením exkapel Kolme Poroe a Kryštof Kolumbus vznikla zajímavá formace s vlastní tvorbou, která hraje i jazzové standardy ve vlastní upravě.

Pozvánka na Kopeček na středu 16. 9. 2015 od 19:00 hodin.

Norsko ËMK.Cestovatelské promítání v podání rumburáků Marka a Kláry Winterových (ËMK) o třítýdenním putovaní pustými norskými horami s batohy plnými jen nejnutnějších věcí k přežití. Povídání o tajuplné panenské přírodě, o koupání v horských jezerech, o pití z potůčků, o hledání cesty v mlze, o místě kde vzniklo lyžování, o autostopu …

Tagy