weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam poosmatřicáté v roce 2015

Protože celý čtvrtek budeme rozlítání po i mimo výběžku, pouštíme se do zvaní o něco dříve.

Ve čtvrtek 17. září 2015 koncert na Varnsdorfské Lidovce. Pokud někdo dorazí dřív, bude mít možnost si prohlédnout obrázky z akcí, které se konaly za nějaký uplynulý čas.

V pátek 18. září 2015 začíná další ročník Loutkového festivalu v Dolní Poustevně (a okolí) a trvá až do neděle. Taky jedna z akcí, na které jsem ještě nikdy nebyl. V Kamenickém Šenově se koná na zdejší sklářské škole Noc skla a světla, tam bych se podíval, ale záleží na časovém harmonogramu, protože v 17:00 je v Městské knihovně ve VDF vernisáž tento týden započaté výstavy. A Národní park jde nahánět jeleny.

V sobotu 19. září 2015 vypadnu s krásnolipskými turisty mimo výběžek (cílem je Ortel). Ponechám tak bez přítomnosti několik hasičských soutěží, brigádu na Dolském mlýně, závod ŠnekRace ve Chřibské, a s největší pravděpodobností nestihnu jediného zástupce probíhajícího festivalu Lípa Musica, koncert houslisty Josefa Špačka ve filipovské bazilice.

V neděli 20. září 2015 další exkurze s Národním parkem, tentokrát s geologem k Pravčické bráně. V Seifhennersdorfu to bude o houbách. Mě ale lákají komentované prohlídky židovského hřbitova v České Lípě s panem Smejkalem, tak uvidíme.

Nezapomeňte se podívat do plakátků, další akce najdete samozřejmě i v našem kalendáři.