weby pro nejsevernější čechy

Pohádka O Sněhurce v tančírně Balahala

Tančírna Balahala zaznamenala rekordní počet dětských návštěvníků. Přes sedm desítek dětí a jejich rodičů přilákala do tohoto střediska Schrödingerova institutu loutková pohádka O Sněhurce.

sne1.jpg

Nesmrtelný příběh o křehké a krásné Sněhurce je zpracován nejen jako film, nebo divadelní představení, ale také jako loutkové divadlo. A právě to se představilo dětem v režii Malého divadélka Praha. Divadelní představení v rumburské tančírně bylo součástí 17. mezinárodního loutkového festivalu Dolní Poustevna 2015.
Pro tančírnu Balahala to bylo úplně první divadelní představení, které se v prostorách tančírny odehrálo. A po tomto zážitku, můžeme říci, že nebylo poslední. „Chtěli jsme, aby možnost podívat se na divadelní pohádku, mělo co nevíce dětí z celého Šluknovského výběžku,“ uvedla pořadatelka akce Anna Doušová a dodala: „Proto jsme pro děti zařídili svozový autobus, který je přivezl z různých koutů výběžku, a díky tomu nás navštívili diváci nejen z Rumburku, ale také z Dětského domova v Lipové, ze Šenova, Varnsdorfu, nebo z Azylového domu pro matky s dětmi Máří Magdalény v Jiřetíně pod Jedlovou. Sedmdesátka malých diváků je pro nás velký překvapením a radostí,“ pochvaluje si Anna Doušová.

https://youtu.be/bJ60l-VDw5E
Pro tančírnu Balahala a celý Schrödingerův institut to byla velice vydařená akce. Pořadatelé doufají, že podobné odpoledne budou moci nabízet i nadále.
„V této souvislosti bychom ale rádi poděkovali paní Monice Lampové, která pro nás toto představení zprostředkovala,“ dodává Anna Doušová.

Tagy