weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam počtyřicáté v roce 2015

Vzhledem k tomu, že zbývající hodiny do pátečního večera bude trávit naše výběžanská smečka poněkud hekticky, přichází nabídka akcí nakonec týdne trochu s předstihem (dokud je čas).

Ve čtvrtek 1. října 2015 začíná nejen nový měsíc, ale také letošní ročník hudebního festivalu Mandava Jazz. A jak už jsem jednou naznačoval, tenhle rok toho moc na naší straně hranic nebude, takže popřemýšlejte. A v Novém Boru začíná IGS (až do neděle), kam plánujeme si odskočit a nahlédnout sklářům pod pokličku (nebo pod píšťalu?).

Na pátek 2. října 2015 chystá vernisáž podstávka v Lipové, my ale doufáme, že si najdete spíš cestu do Šluknova na zámek. Tam totiž budeme vernisážovat my a budeme se vás snažit přesvědčit, že tu enní jen ten Náhorní Karabach a mrtvo a pusto, ale že se toho tady v posledních letech děje mnoho a mnoho a ještě k tomu pozitivního. A nvíc hodláme vystavené fotky několikrát obměnit, aby bylo pořád nač koukat.

V sobotu 3. října 2015 další fotbalgolfová akce na Dymníku, v Rybništi si vyzkouší první ročník hasičské soutěže pro juniory. Já se ale budu hemžit převážně na varndorfské Střelnici, kde by se to letos mělo točit převážně kolem medu. Večer pak muzicírování v rumburské Loretě.

Na neděli jsme zvali do České Lípy, bude se závodit pod Jedlovou, divadelnit v Krásné Lípě a v Novém Boru budou hrát bratři Ebeni, já ale, pokud všechno klapne, zase na pár dní (možná na čtyři jako někdo, možná na víc) opustím Výběžek.

Další akce si můžete vybrat podle plakátků, něco najdete samozřejmě i v našem kalendáři.