weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam podevětačtyřicáté v roce 2015

Adventní šílenství pokračuje druhou nedělí a my skoro nevíme, kam dřív skočit.

Ve čtvrtek 3. prosince 2015 koncert sborů ve varnsdorfské aule a následně přesun do divadla na Vyhazovače.

V pátek 4. prosince 2015 začíná u Kocoura třídenní výstava zvířectva. Ve Šluknově adventní jarmark v Domě kulutry, v Rumburku na Střelnici Strýček Váňa, možná bych stihl se dojet podívat do České Lípy na adventní trhy a výstavu betlémů v muzeu.

V sobotu 5. prosince 2015 začíná dvoudenní výstava betlémů v Schirgiswalde, tu bych asi neměl vynechat. V Jiříkově bude k vidění letos podruhé lidový betlém v Kutnohorské ulici (přibylo asi 8 nových postav!). Hemží se to Mikuláši, jeden má dorazit i na vánoční výstavu v Kamenickém Šenově, veřejná nadílka bude v Rumburku na náměstí. A taky se má letos znovu večer soutěžit u varnsdorfského Kocoura o nejlepší Mikulášské trio. A samozřejmě nesmíme zapomenout na Horkýže Slíže v Mikulášovicích.

V neděli 6. prosince 2015 připomínáme jízdu Severním královstvím. Dopoledne Mikuláš na ledu zimníh stadionu ve Varnsdorfu, odpoledne advent v Balahale v RBK, tuhle neděli začíná podvečerní zpívání u Věžičky ve VDF a na Vlčí Hoře bude i letos ke slyšení Tony Ackerman.

Zdaleka to není všechno. Vy si klidně naplánujte akce třeba podle plakátků nebo našeho kalendáře. A dozajista je spousta dalšího, o čem ani nevíme.