weby pro nejsevernější čechy

Teče! Koukejte, už teče!

Co si budeme povídat, bylo to tak od nepaměti, prostě město s pivovarem bylo v Čechách vždycky něco jiného, než bez něj. A Česká Kamenice se po desítkách let do téhle ligy vrátila. Stalo se tak díky ing. Janu Kotoučovi a jeho rekonstrukci starého kamenického pivovaru.

Ve čtvrtek 10. 12. 2015 v 15 hodin se roztočily pípy s kamenickou Desítkou a s dvanáckou zvanou Kamenická Podkova a chce se po staru říci, že Česká Kamenice znovu dostála svému právu várečnému. Však také zájem místních byl nebývalý a velký šenk pro dvě stovky lidí byl plný k prasknutí. Sklo došlo záhy a každý šťastlivec si hlídal svůj půlitr, ale ti opozdivší s kelímky v ruce nežehrali. Sládkovi se dílo podařilo a opravdu první várka z místního zařízení asi neměla dlouhého trvání.

Na konci tohoto roku tak v České Kamenici ožil dlouho zapomenutý kout města. Na otázku, proč se to stalo zrovna teď Jan Kotouč na férovku odpověděl: „ Mohl bych si vymýšlet nějakou historickou událost, ke které bychom to přiřadili, ale pravda je, že to prostě takhle vyšlo.“ Není nad upřímnost. Možná právě takhle se vytvářejí ta historická data, která časem získají na síle a oblibě a stanou se chvílemi, které je dobré pravidelně zapíjet.

Čím? No jasně, že kamenickým pivem. V areálu pivovaru vám ho načepují každý den. Vážně to stojí za pokus. No jen si to vemte…. akce byla ve čtvrtek….. píšu to ….. je neděle … to se to sakra protáhlo….

111.JPG

Tady se to mele…..

222.JPG

…tady se to vaří…

333.JPG

…tady to hajá…

444.JPG

…tudy to jde ven…

555.JPG

…a tahle to protahuje pohledy….

Tagy