weby pro nejsevernější čechy

Svatojiřetínský advent 2015

Třetí adventní víkend je tradičně termínem i pro konání Svatojiřetínského adventu, takže v sobotu 12. prosince 2015 se jako každý rok otevřely dveře zdejší fary ve snaze pohltit nápor těch, kteří dorazili.

Když tak koukám na texty z minulých let, ono by se snad ani nemuselo nc moc měnit. Část prodejců ještě před nějakou dobou seděla v Krásné Lípě, počasí opět krajně nezimní (taky se chystáte sekat trávu?), opět hlava na hlavě, Mikuláš s čertem a andělem, řada stánků tam, kde loni a předloni a předpřed… Ale sem tam i změna. Chybí Lužičan, jsou tu místa, která si z minulých let nepamatuji (že by se tu líhly nové místnosti?), zdá se mi, že je to mnohem víc stolů s nabídkou škol…

Kroužím nahoru dolů, občas se někde zaseknu, občas koukám na vystupující. Ke konci je mi líto gympláckého sboru. Vlastně je není slyšet – snažili se, ale přes ten okolní hukot a cvrkot lidi ani nevnímali, kdy končí a začíná která písnička a co jsem tam stál, nikdo jim ani nezatleskal… Letos tu tak dlouho jako minulý rok nevydržím, i když jsem si po dopolední cestě přes oběd trochu odpočinul, je toho dost, fotek mám plný foťák, takže na odchod skautské bramboráky a frrrr domů.

Rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->, rok 2011 ->

Tagy