weby pro nejsevernější čechy

K Valentýnu se dá darovat i nůž!

Zatracovaný komerční svátek nebo příhodná chvíle být spolu? Ať tak či tak, milý dárek potěší kdykoliv během roku, většina tipů tu na vás klidně počká. Ale jen na Valentýna se romantici mohou vydat třeba do rumburského bazénu a plavat při hudbě a svíčkách, tak to ještě zvažte.

1. Znáte Activity? Tuhle hru vymyslely dva manželské páry z Rakouska a právě čtyři hráči jsou na ni ideální. Pokud jste na tom s neslavením Valentýna mezi přáteli stejně nebo jste nestihli rezervaci na večeři v oblíbené restauraci, s touhle hrou si užijete skutečně zábavný večer. Hra je od 12 let pro 4 až 16 hráčů.
2. Klasické tvary nádobí v hravém kabátu vyrábí český Thun podle návrhu televizní kuchařky Dity P. Nebo vám snad chybí v knihovně její kuchařka? Dárky z věžičky, Varnsdorf
3. Mikovácká rybička s barevnými krystaly Preciosa může potěšit více než jen další prsten. Mikov, Mikulášovice
4. Nevyhraněná Valentýnská koláž myslí i na chlapy, co jsou tak trochu pořád kluci. Plechová lanovka na klíček od Kovapu, Dřevěné hračky Varnsdorf
5. Nenáročná kniha Kafe a cigárko od Marie Doležalové a její historky z hereckého podsvětí zaručeně pobaví. Knihkupectví Kalivoda, Varnsdorf
6. Jak už jsem psala, do Rumburského bazénu zamíří zamilovaní na poslech romantických písní při svíčkách. Čeká vás společná sauna, občerstvení a soutěž pro páry v pojídání špaget o poukaz na večeři. Zvýhodněné vstupné k zakoupení na místě v den konání akce.

(fotografie hrnečku, zdroj Pinterest)
7. I nejzarytější odpůrci oslav uznají, že se člověk zavděčí jídlem. Müsli srdíčka jsou bez palmového tuku a pochutnají si na nich ženy i muži.
8. Nebo rádi darujete něco vlastnoručně vyrobeného? K originálním hrníčkům pomůže obyčejný lak na nehty. Do staré nebo jednorázové menší misky dejte teplou vodu a zblízka nalijte na hladinu lak na nehty. Než hrneček na vodu posadíte, můžete ji trochu rozvířit špejlí. Lak se k hrnečku nepravidelně přilne. Osušte velmi zlehka papírovou utěrkou. Tento krok se dá opakovat znovu s další barvou, pakliže chcete hrneček vícebarevný. Barvy nechte řádně zaschnout dvě hodiny. Je dobré hrnek ještě zalakovat bezbarvým lakem. Myjte vždy ručně, barva pak vydrží stálá klidně několik měsíců.

Autorka píše lifestylový blog enelavie.