weby pro nejsevernější čechy

Inventura [jak má být]

Hodně se tu poslední dobou bouralo, ale bude se také stavět. S migranty zatím problémy nejsou, kromě těch, kteří opouštějí výběžek, což jsou pohříchu maturanti, kteří zapaří na maturitním plese a pak SBOHEM A ŠÁTEČEK, hupky dupky do vnitrozemí a nebo ještě někam dál, kde tuší, že je civilizace civilizovanější; připomeňte jim, že tady je tráva zelenější. Ať tu nezblbneme a nevymřeme.

České dráhy začaly bourat zastávky. Na fotkách tady Valdek a Vilémov.. a takdále.

vilemov

Nezačnou se bourat i ty krásné (ale obrovské) nádražní budovy?

Třeba ta koupená/nekoupená v Dolní Poustevně, druhdy největší v Rakousku — Uhersku?

Když už jsme v Poustevně, tam poměrně houstne dým, radnice se nezdá býti úplně stabilní a ve středu 24/2/2016 bude na zastupitelstvu možná docela rušno. Až se začne probírat ta petice za vypsání nových voleb.

petice

(Připomeňme si při této příležitosti, že politika je uměním možného. K tomu naši poustevenští zpravodajové dodávají pouze : MUHEHE)

Kromě bourání mělo by se i stavět. Zdá se, že v kurzu jsou zejména rozhledny. Kromě té mnohokrát zmiňované varnsdorfské (pěkný výhled je i z Hrádku, ne? A zase to MUHEHE) chystají se stavět i kousek od Krásné Lípy na Vápence:

vapenka

A taky u Lipové:

lipova

Ještě vloni se hodně mluvilo o případné rekonstrukci varnsdorfského fotbalového stadionu v Kotlině. Nakonec z toho sešlo, přesto se právě tahle oblast stala tématem ročníkových prací libereckých studentů architektury. To pro naše čtenáře objevila Jana Ducháčková, která před měsícem začala spolupracovat s naším webem. Každý čtvrtek tu od ní najdete článek, který patří do kategorie lifestyle a podle ohlasů je to něco, co tu chybělo.

zevnitr

Jestli vám je jede článek ve čtvrtek málo, můžete ji sledovat i na jejím lifestylovém blogu ENE LA VIE.

Sérii článků nám také napsal cestovatel a pivovarník Jiří Rak. Najdete je tady->

Pavel Časar s kterým jsme mohli kouknout třeba do Londýna teď vzal do teamu dalšího člena rodiny, Michaelu a s tou cetujeme pro změnu po Turecku.

Tak a kromě pravidelných pozvánek od koley Šafuse mohu prozradit, že se chystáme na otevření velké retrospektivní výstavy Vladimíra Jiránka v Tančícím domě, posloucháme pilně desky Jiřího Buriana a také se chystáme na velký divadelní festival Modrý kocour.

koc

Podrobnosti už brzy tady.

Inventura je snad zpátky; a časem se možná vypravíme i za politologem do cukrárny.