weby pro nejsevernější čechy

Zahájení výstavy fotografií Ivo Přikryla k nedožitým 80. narozeninám

Zdravím Vás z varnsdorfského muzea a posílám Vám pozvání na vernisáž výstavy nádherných fotografií našeho rodáka a kolegy Ivo Přikryla.

V den nedožitých osmdesátin Ivo Přikryla bude ve varnsdorfském divadle zahájena výstava jeho fotografické tvorby.Čerpali jsme z jeho pozůstalosti a z muzejního archivu ve Varnsdorfu. Přijďte, vážení přátelé, na vernisáž v pátek 11. března 2016 v 18.00 hod.

Na shledání s Vámi se těší

Josef Zbihlej

Přikryl Ivo (1936-2007)– Fotograf, publicista, lektor a odborný porotce.

Narozen 11. 3. 1936 v Bystré u Poličky. Povoláním středoškolský učitel. V r. 1973 absolvoval Školu výtvarné fotografie SČF. V letech 1965 až 1980 byl členem varnsdorfských skupin F6 a F76, FOKS Česká Lípa (1975 – 1982). Působil jako předseda poradního sboru pro amatérskou fotografii v Děčíně, člen komise pro Institut výtvarné fotografie při ÚV SČF. Od r. 2001 vyučoval obor fotografie na Základní umělecké škole ve Varnsdorfu. V námětech jeho prací se objevuje především krajina, portrét a akt. Byl také členem varnsdorfského fotoklubu, kde velmi pomohl jako lektor začínajících fotografů a porotce soutěže Fotorok. Byl ale též hudebníkem, publicistou, politikem… K nejvýznamnějším cyklům fotografií patří: „Tvým osudem je let – mým osudem je zpěv“, „Balada pro Otero Silvu“, „Ubývání světa“. Autorsky zpracoval recenze a medailony fotografů pro časopisy (např. Československá fotografie, Tvorba, regionální tisk) a katalozích (Výstavní síň ÚV SČF v České Lípě).

Nenechte si ujít výstavu, která vás přesvědčí, že jeho fotografické dílo zůstává dosud nedoceněno.

Tagy