weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfští válečníci

Úterý 15. 3. 2016 bylo ve znamení okresního finále v košíkové starších chlapců – kategorie IV (8. – 9. ročník).

Když náš tým dorazil na ZŠ Tyrše v Děčíně, přivítaly jej pouze děčínské týmy, které si činily velké ambice k postupu. Hrálo se ve dvou skupinách po třech týmech. Poslední ve skupinách hrály o 5. místo. Další týmy se utkaly křížem. Hrací doba 2 x 7 minut hrubého času, poslední minuta čistého. Naši měli v základní skupině A ZŠ Dr. Tyrše Děčín a ZŠ Komenského Děčín. Toť základní údaje.

Nyní k jednotlivým zápasům našeho mančaftu – ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf:

ZŠ Dr. Tyrše: 16 : 2 (Strnad 12, Kala 4)

Výborný zápas na rozehřátí. Soupeř patřil mezi nejslabší, i přesto se náš tým rozjížděl pomaleji a byly patrné nedostatky v sehranosti. Výsledek jednoznačný!

ZŠ Komenského: 13 : 8 (Strnad 9, Kala 4)

Velmi těžký soupeř, v jehož středu hráli výhradně basketbalisté. Naši však na soupeře takzvaně vlétli a rychle vedli 9 : 0. Soupeři se však povedlo snížit až na 8 : 9. Týmu pomohl oddechový čas, po němž dvěma průniky nejlepšího hráče Davida Strnada nedaly soupeři šanci.

ZŠ Boletice (druhý celek skupiny B): 15 : 7 (Strnad 11, Kala a Nagy 2)

V tomto případě nám úvod nevyšel. Přitom soupeř byl hratelný. Pár zbytečně zkažených přihrávek a soupeř byl na koni. Po přestávce však náš tým přidal na obrátkách a skóre jednoznačně naklonil na svou stranu. Jsme ve FINÁLE!

ZŠ Kamenická (vítěz druhého semifinále): 14 : 8 (Strnad 9, Kala 5)

Nejtěžší soupeř. Ani ne tak technickou vyspělostí, jako běhavostí a zarputilostí. Přihlížející přáli a fandili „svým“ z Děčína. To však ještě více nabudilo naše hráče, kteří závěr rozhodli pro sebe. Odměnou jim byl nejen pohár a medaile, ale především postup do KRAJSKÉHO KOLA.

Sestava našeho týmu: David Strnad, Pavel Kala, Vojtěch Nedošínský, Jindřich Diviš, Roman Nagy a Jan Jasanský.

Kluci – díky. Byli jste skvělí!

Václav Zemler, ZŠ Varnsdorf, náměstí E. Beneše

Tagy