weby pro nejsevernější čechy

Nejen perličkové kabelky z Krušných hor

Poslední březnový den přijede o perličkových kabelkách přednášet dr. Bettina Levin do Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Ve čtvrtek 31. března 2016 od 16 hodin máte možnost v ateliéru Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou navštívit přednášku německé badatelky a sběratelky Bettiny Levin. Tématem budou „Nejen perličkové kabelky ze Saska a Krušných hor“ a návštěvníci se mohou těšit na promítání fotografií i zhlédnutí krátkého filmu, ale především na vyprávění samotné paní Levin.„Přednáška se uskuteční v rámci probíhající výstavy Okouzleni perličkami a bude tlumočena do češtiny“, doplňuje kurátorka výstavy Kateřina Hrušková.

Bettina Levin

Dr. Bettina Levin je německá zubařka, pro kterou se staly perličky životním koníčkem. Dlouhodobě se zajímá o perličkové kabelky a krajky ze saské i české části Krušných hor. Je zároveň nadšenou sběratelkou různých předmětů z perliček, kterých vlastní na 1300. Ve svém volném čase studuje staré technologie a píše články do odborných německých časopisů. Jejím snem je napsat knihu právě na téma, které hodlá v jabloneckém muzeu představit.

Perličkové kabelky (foto archiv B. Levin):

Helena Rudolfová

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

tel: 483 369 011

e-mail: info@msb-jablonec.cz

www.msb-jablonec.cz

Tagy