weby pro nejsevernější čechy

Mojžíř porazil Šluknov 2:1

V sobotu [9/4] odpoledne se odehrál mistrák krajské 1.A třídy Mojžíř (ve žlutém) se Šluknovem.

K zápasu toto napsal trenér šlk L.Čurgali:

Po debaklu doma v minulém týdnu nepanovala v mužstvu dobrá nálada. Při zranění obou stoperů Knížka a Holešovského A.. jsme museli sáhnout ke staré verzi Lukáč, Svoboda. Na úzkém hřišti jsme vsadili na důraz v osobních soubojích a sílu ve standardních situacích a hlavičkových soubojů. Proto tentokrát řídil utkání asistent Novotný a já byl v sestavě. Již v úvodu pěknou střelu Holešovského P. vytáhl brankář na roh. Hned z následného rohu moje hlavička skončila v šanci nad. Dvakrát běžel z úhlu na branku Horák, ale míč úplně dobře nesedl na střelu. Po přihrávce Horáka za obranu jsem zklamal sám před brankářem a vystřelil vedle tyče. Do třetice jsem nevyužil před poločasem šanci po centru Chlana, když hlavičku z blízka odrazil obránce. I domácí měli tři šance, které zlikvidoval brankář Janda.

V druhé půli to bylo nadále vyrovnané utkání, domácí si nevěděli rady a již se nedostávali ani do šancí. První branka padla po velmi přísné penaltě. Podařilo se nám vyrovnat, když Zounar nacentroval před branku a Horák po zemi zakončil. I pro nás mohl rozhodčí dvakrát písknout penaltu, což se bohužel nestalo. Už to vypadalo na remízu, když v závěru po krásné střele na zadní tyč neměl Janda šanci a domácí šťastně vyhráli.

Byli jsme hodně zklamaní, ale když bude mužstvo takto makat, tak body brzy také přijdou. Vím, že není správné, aby trenér hrál a ani já to nechci, ovšem pro mužstvo v tuto chvíli to je nutné, abych se zapojil pomoci a Petr Novotný má plnou pravomoc rozhodovat. O tom, že aktuálně mimo Altmana a Schneidera po zranění není kým doplnit z dorostu je smutné. Buď na to hráči nemají a většinou ani nemají chuť a ambice hrát za A-mužstvo. Na tento konkrétní zápas jsem oslovil Kudrnu, Poláka a Mráze, ovšem bez úspěchu.

TJ Mojžíř 2:1 (0:0) SK Plaston Šluknov

Branky : Vitásek (PK), Sukama – Horák

Rozhodčí : Fišl – Husar, Eichler
ŽK : Chrudimský, Sikora, Kmec – Svoboda, Lukáč, Kirchner, Horák
Návštěva : 240 diváků

Sestava TJ Mojžíř : Kálecký – Chrudimský, Jankovský, Růžek, Králik, Zabloudil, Sikora, Vitásek, Sládeček (46′ Mach), Sukama, Tichovský (51′ Kmec)

Sestava Šluknov : Janda – Hajduk, Svoboda, Lukáč, Koukol, Kirchner, Chlan (79′ Altman), Zounar, Horák, Holešovský P. (63′ Blaho), Čurgali

Zde je možno shlédnout video ze zápasu.

Tagy