weby pro nejsevernější čechy

FK Nymburk – SK Stap Tratec 1:0 (0:0)

K dalšímu záchranářskému zápasu zajížděli Vilémovští fotbalisté na horkou půdu do Nymburka a chtěli po vítězné třízápasové šňůře vybojovat alespoň bod. Ten byl na dosah, nebýt nesmyslného výroku hlavního sudího v nastaveném čase, neboť proti hostům odpískal nesmyslnou penaltu, když balón odkopl Vavroušek do bezpečí, ale domácí útočník komickým padnutím nafilmoval faul a hlavní sudí mu na to skočil a písknul penaltu. Hosté se oprávněně zlobili a přišla nejprve žlutá pro Vavrouška a následně i červená pro Soukupa. Domácí penaltu proměnili a hlavní sudí odpískal konec zápasu. Nejsmutnější na tom všem bylo, že domácí hráči přiznali hostům, že to penalta nebyla a domácí diváci vesměs byli stejného názoru. „Kam to ten náš fotbal spěje?“ Jinak to byl zcela jasně bezbrankový zápas, neboť ani jeden z týmů, neměl prakticky žádnou tutovku a když se již hráči smířili s plichtou a penaltami přišel hlavní sudí s vymyšlenou penaltou a připravil tak hosty o body, stejně jako na podzim v H.Měcholupech, kdy odmával po dosažené, jinak vítězné brance Kaňkovského ofsajd, který nemohl být, neboť míč šel zpět od brankové čáry na malé vápno, odkud jej Vilémovský kanonýr dopravil do sítě !!!
Nejdůležitější minuty zápasu:
22´- trestný kop hostujícího Jägra posunul Vavroušek na Helma, ale jeho hlavičku vytáhl gólman
domácích na rohový kop !
26´- tvrdá střela Jägra z 25-ti metrů jen těsně minula branku domácích
38´- dobře zahraný rohový kop hostujícího Jägra, ale hlavička Kaňkovského šla jen nad branku
V první půli se toho příliš neudálo, domácí měli o něco málo více balón u svých kopaček, ale do střeleckých pozic se na rozdíl od hostů vůbec nedostali.
52´- dobře kopnutý trestný kop Vavrouška z 18-ti metrů tečoval domácí bek na rohový kop
57´- tvrdá střela domácího Nepovíma skončila těsně vedle Vaňakovi branky
58´- dobrá střela domácího kapitána Novotného skončila na 2x v náruči Vaňaka
71´- trestný kop domácích z 18-ti metrů kopal Nepovím, ale Vaňak míč bez problémů lapil
88´- parádní dělovka domácího Svobody z 20-ti metrů končí v náruči Vaňaka
89´- domácí poprvé vyšachovali obranu hostů, ale Caska trefil jen nohu Vaňaka
91´- vymyšlená penalta a obrovské protesty hostů, ŽK pro Vavrouška, ČK pro Soukupa a domácí hráč
Bohdan tvrdou ranou pod břevno rozhodl utkání ve prospěch domácích v poměru – 1:0 !!!
„Stydím se za tu výhru – penalta to v žádném případě nebyla – zasloužili jste si plichtu !“ pošeptal jeden z hráčů domácích při odchodu do kabin našemu managerovi, který se samosebou také čílil na hlavního sudího, stejně jako všech 14 diváků z Vilémova, celá lavička, hráči i realizační tým. Výstižná byla i věta, kterou pronesl prodejce občerstvení – „Kluci dejte si klobásu – ty černý svině, stejně nikdo nepředělá !“ Odjíždělo se nám s velkým zklamáním, což viděli i rozumní fandové domácích, ale body nám již nikdo nevrátí, navíc jsme ztratili dalšího vyloučeného hráče a bude problém vůbec sestavit mančaft na příští zápas doma se Souší.