weby pro nejsevernější čechy

Na návštěvě: Půdní byt ozvláštňují četná zákoutí

Prostorný byt ve Varnsdorfu na první pohled zaujme nově příchozí krásnými parketami a množstvím světla z velkých střešních oken. Střídmou barevnost často rozbíjí čerstvé květiny a podle nálady i originální textilní doplňky. V dětském pokoji není o barvy nouze, přitom na pozadí bílého nábytku nijak nekřičí.

Když Monika s rodinou zvažovala přestěhování do většího bytu, rozhodovalo především umístění nového bydlení. Proto nakonec neváhali ani v případě dražšího pronájmu. „Důležité pro mě bylo, abychom bydleli dobře, hezky a blízko u firmy,“ říká momentálně maminka na rodičovské dovolené. „Pořád jsem se poptávala, jestli se něco v blízkosti neuvolní. Takže když se objevila tahle možnost pronájmu, byla jsem šťastná,“ pokračuje. Půda se však nacházela teprve ve fázi rekonstrukce a necelý rok trvalo, než se tehdy ještě tříčlenná rodina mohla nastěhovat.
Jejich nejoblíbenější místa v bytě by člověk odhadl už z fotografií. „Obývák je prostě hezký, ten mám ráda. Hned na druhém místě je tadyhle to okýnko,“ ukazuje Monika na lavici v kuchyni s krásným výhledem na klidnou část města.
Samotný návrh kuchyně vznikl v Küche Active Schönnbach v Německu, odkud pochází také jiné vybavení bytu. „Právě u nich beru třeba i mustr na dražší věci, které si tu pak nechávám dělat od místních truhlářů. Dekorace tam také ráda nakupuji, mají nádherný showroom,“dělí se o zajímavý tip.
K úplné dokonalosti bytu nájemníkům chybí jen jedna věc. „Rozhodně mi tu chybí balkón. Dát si dobrou snídani na vzduchu nebo oběd, možnost mít tam malou zahrádku, kytky…“ svěřuje se Monika na závěr.

Máte také zajímavé bydlení, prodejnu či provozovnu nebo o nějakých víte? Vkusné interiéry z celého Výběžku i širšího okolí, starší i nové tu rádi představíme ostatním. Pište na mail redakce (vybezek.eu@gmail.com) nebo info@ janaduchackova.cz.

(Autorku článku, Janu Ducháčkovou, můžete sledovat na jejím blogu enelavie.)