weby pro nejsevernější čechy

Všestranný hokejista Ondra Boczan vyhrál kraj a postupuje do Brna!!!

V pátek 27.5.2016 proběhlo v Chomutově krajské kolo OVOV (Krajské kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů). Ze Šluknovského výběžku postoupila a zúčastnila se krajského finále družstva ze ZŠ Tyršova Rumburk, Gymnázia Varnsdorf, Gymnázia Rumburk a jednotlivci ze ZŠ Pastelka o.p.s. Rumburk, ZŠ U Nemocnice Rumburk, ZŠ a MŠ Krásná Lípa, ZŠ Edisonova Varnsdorf, ZŠ Dolní Podluží, týmu Vápeníci a HC Varnsdorf.
Celkem 41 sportovců reprezentovalo okres Děčín. Na stupně vítězů vystoupalo 10 a dalších 11 bylo v první desítce. Díky těmto výkonům se 3 závodníci přímo kvalifikovali do celostátního finále OVOV v Brně. Ostatní mají šanci se účastnit mistrovství díky bodům a dodatečné kvalifikaci.
Přímo postupujícími jsou: Ondřej Boczan – HC Varnsdorf, Matěj Semerád – Gymnázium Rumburk a Marie Šulcová – ZŠ Pastelka o.p.s. Rumburk. Podrobnosti a výsledky na www.ovov.cz
Poděkování patří Mgr. Anně Vápeníkové a Pavle Lukešové, které část výpravy 3x týdně připravovaly a na závodech povzbuzovaly, dále Mgr. Stanislavu Hockovi za zajištění dopravy a pomoc při registraci závodníků. Velmi děkujeme MUDr. Jakubovi Bartlovi, který zaplatil autobus a poslední poděkování všem sportovcům a jejich trenérům, pedagogům a rodičům za podporu a přípravu.
V minulém článku jsem opomněli zmínit účast ZŠ Pastelka o.p.s. Rumburk, které se omlouváme a gratulujeme k přímému postupu jejich žačky do celostátního finále.

(Na snímku O. Boczan (HC Varnsdorf) uprostřed a M. Janda (ZŠ Edisonova) vpravo)