weby pro nejsevernější čechy

Proměny Jizerských hor

Srdečně Vás zveme na přednášku Romana Karpaše „Proměny Jizerských hor“, která se uskuteční ve čtvrtek 16. června od 17 hodin v ateliéru Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Jak se Jizerské hory měnily s časem působením člověka a průmyslu? Přednášku Romana Karpaše doplněnou promítáním unikátních fotografií a pohlednic připravilo na čtvrteční odpoledne Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Soukromý archiv libereckého výtvarníka a vydavatele oblíbených regionálních publikací Romana Karpaše skýtá obrovské množství fotografií dokumentujících změny původní krajiny Jizerských hor působením člověka a průmyslu. „V případě Jizerek je to samozřejmě především vliv sklářského a bižuterního průmyslu. Akce tak navazuje na téma „Muzea a kulturní krajina“ vyhlášené pro letošní rok mezinárodní asociací muzeí“, sděluje Jaroslava Novotná z jabloneckého muzea.

Přednáška je určena široké veřejnosti a vstup je na ni zdarma. Navštívit ji můžete ve čtvrtek 16. června 2016 v 17 hodin, v ateliéru Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Jana Šůrová

asistentka ředitelky muzea

e-mail: jana.surova@msb-jablonec.cz

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

U Muzea 398/4

466 01 Jablonec nad Nisou

tel: 483 369 011

e-mail: info@msb-jablonec.cz

www.msb-jablonec.cz

Tagy