weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý pátý týden roku 2016

Vzhledem k tomu, že celý čtvrtek jsem od rána pryč, přichází nabídka akcí na konec týdne s předstihem. Aspoň bude víc času přemýšlet, kam vlastně. Já to doteď nevím…

Ve čtvrtek 23. června 2016 další procházka městem Rumburk s průvodcem. U Dolského mlýna jedou až do neděle Dny řemesel. A taky se koná 116. Deutscher Wandertag, tak uvidíme, jestli se nakonec podaří přitáhnout movité turisty za naše hranice.

V pátek 24. června 2016 je toho hodně. Začíná třeba 24. Eibauer Bierzug (trvá až do neděle), kam se letos prostě nedostanu. Jsou Městské slavnosti v České Lípě (a Centru textilního tisku) – hlavní program v sobotu. Stejně tak začínají Sklářské slavnosti v Novém Boru, taktéž s hlavní částí až v sobotu. A do třetice se totéž týká Zámeckých slavností ve Šluknově. Komu nestačí města, na Vlčí Hoře propukají Svatojásnké slavnosti bylin. Výjimečně se bude koncertovat i Na Kopečku v Rumburku. Ovšem co je to všechno platné, když je tenhle den GymplFest u Kocoura. Snad alespoň tentokrát ta předpověď vyjde!

Sobota 25. června 2016. Viz seznam slavností v pátek. Než se kamkoli vydám, zastavím se podívat na Varnsdorfský pohár v mrtvém tahu 2016 ve sportovní hale. A nezapomeňme na přednášku ve Chřibské.

V neděli 26. června 2016mě hodně lákal výlet s KPMV do krušnohorského podzemí, ale času je málo. V Eibau by měl propuknout hlavní program Pivních slavností. Na Dymníku se bude jezdit na kolech.

Vy si vyberte podle svého, je toho daleko víc, určitě i akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.