weby pro nejsevernější čechy

Tour de Feminin 2016 ve výběžku – II. etapa

29. mezinárodní cyklistický závod žen Tour de Feminin 2016odstartoval tento čtvrtek 7. 7. v Krásné Lípě a vyrazil do našeho Šluknovského výběžku, kde se bude prohánět v pěti etapách až do 10. 7.
182 závodnic z 29 týmů z celého světa zde zdolá celkem 395 km.

Druhá, Jiříkovská, etapa závodu odstartovala v Jiříkově, kde byl i cíl po 91 km dlouhém švihu po Šluknovském výběžku. Na start se postavilo 178 závodnic, z nichž do cíle dojelo již jen 175.
O vítězce II. etapy závodu musela rozhodnout v čase 2:33:27 až cílová kamera. Stala se jí australská cyklistka Loren ROWNEY z týmu Orica-AIS, druhá byla Belgičanka Jolien D’HOORE z belgického národního týmu a třetí Emilie MOBERG z norského národního týmu.
Žlutý trikot si do III. etapyTour de Feminin udržela dánská cyklistka Cecillie Uttrup LUDWIG, které má zároveň i bílý dres pro nejlepší závodnici do třiadvaceti let. Bodovací soutěž ovládla s počtem 25 bodů Loren ROWNEY a oblékne tak oranžový dres. Nejlepší českou cyklistkou II. etapy byla Martina Mikulášková, která dojela na 50. místě. Ivana Loubková byla ve II. etapě 128.
III. etapa závodu – časovka startuje v sobotu 9. 7. v 9.30 v Krásné Lípě, IV. etapa je tentýž den se startem a cílem v Rumburku, tak v 16.10 přijďte podpořit závodnice na náměstí.

Video z II. etapy
https://youtu.be/ZOJyBOMx_XI
Výsledky II. etapy ZDE.