weby pro nejsevernější čechy

Premiéra hudebního muzikálu v Loretě Rumburk

Během Loretánských slavností 2016 se v sobotu 17. 9. 2016 od 10.15 h. v Loretě Rumburk odehraje premiérové představení pohádkového muzikálu „Jak se šašek stal králem“.

V padesátiminutové rockové pohádce vystupuje na dvacet dětí ze Šluknovského výběžku, kteří navštěvují první až sedmou třídu základní školy. Zpěváky doplňuje dětská rocková kapela. Dětský muzikál po půlročním zkoušení připravila Hudební akademie Šluknovska při Schrödingerově institutu. Autorem hudby, textů a choreografie je René Habich. Na přípravě představení s ním spolupracuje Ondřej Louka a Alena Převorová. Kulisy vyrobila Kateřina Stoklásková s dětmi z jiříkovského střediska. Realizaci muzikálu podpořil Ústecký kraj. Po rumburské premiéře zavítá hudební muzikál v následujících měsících do Varnsdorfu, Velkého Šenova, Šluknova, Dolní Poustevny a dalších obcí regionu.

Vznik dětského muzikálu přiblížil autor představení René Habich, hudebník z Mikulášovic a gestor Schrödingerova institutu: „Svoje starší písně jsem doplnil o nové a propojil je do rockové pohádky. Naše představení funguje jako studijní materiál. Umožní dětem navštěvujícím v průběhu roku hudební kroužky vyzkoušet si různé hudební styly, např. folk, funk nebo rock. Za důležité považuji, že v průběhu zkoušení se malí zpěváci a hudebníci učili pracovat v týmu“.

Mgr. Klára Mágrová

projektová manažerka

Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk

Náměstí Dobrovského 379/11, 408 01 Rumburk

mobil: +420 724 072 525

e-mail: loreta.rumburk@seznam.cz

www.facebook.com/loretarumburk

www.loretarumburk.cz

www.poutni-mista-sluknovsko.cz

Tagy