weby pro nejsevernější čechy

Bezpečně do školy 2016

V neděli 4. září 2016 se na hřišti u sportovní haly ve Varnsdorfu konala preventivně-výchovná akce Bezpečně do školy.

Město Varnsdorf, Městská police Varnsdorf, Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Varnsdorf, Policie ČR a Zdravotní záchranná služba Ústeckého kraje zajistily nedělní odpoledne, naplněné výstavou techniky, ukázkami činnosti složek Integrovaného záchranného systému a připravily i drobné soutěže.

Myšlenka uspořádat takovou akci se prý zrodila při obdobném programu, organizovaném pravidelně pro I. stupeň ZŠ – aby se se složkami IZS mohla seznámit i širší veřejnost. Koordinovat časové možnosti jednotlivých složek ale vůbec nebylo jednoduché – státní policie dorazila cca 15 minut po oficiálním začátku, záchranka ještě déle (a navíc v průběhu odpoledne blikajíc odjela). Inzerovaný sortiment doplňovalo občerstvení, malování na obličej a stanoviště omalovánek.

Tolik oficiální informace. Slíbil jsem, že budu hodný, takže jen pár poznámek. Jak výše naznačeno, zajistit účast jednotlivých stanovišť byl problém, proto se o konání rozhodlo v časovém presu na poslední chvíli, což se projevilo na propagaci a informovanosti veřejnosti (Hele, kdyby mi to chlapi neřekli v pátek v hospodě, tak o ničem nevím!). Naštěstí zřejmě zabraly puštěné houkačky, pár rodinek se na sídlišti zvedlo a šlo podívat, co se to děje. Zvolený čas asi nebyl nejšťastnější – ve 13:00 v neděli moc zájemců nedorazilo, začali se trousit možná až po první půlhodině. A bohužel po další půlhodině odcházeli – nikde žádný plakát nebo info, že v 15:00 budou psovodi. Ona část příchozích ostatně tápala hned po příchodu – děti (viz odkaz výše na akci pro školy) byly asi informovanější než rodiče, kteří leckdy netušili, která bije. No a s čím nikdo nic nenadělá – dlouze očekávanou ukázku nakonec kropil nepříjemný déšť, který psům nevadil v nejmenším, malým dětem ale rozdrkotal zoubky. Předpokládám, že tyhle kosmetické vady nebude problém vychytat a že se z toho stane pravidelná akce.

Tagy