weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (čtyřicáté v roce 2016)

Teploty klesají dolů, z médií nám vyhrožují možností sněžení, jablka padají. A taky se během týdne konají nějaké ty akce.

Stále stejně – výstavy, galerie, expozice, muzea.

V pondělí 3. října 2016 možno vyrazit k sousedům, ve Querxenlandu se konají Hornolužické rodinné slavnosti za hojného českého přispění. Dodatečně doplněno – ve Šluknově večer v místní pobočce rumburské ZUŠ proběhne veřejné zahajovací vystoupení,

Ač mi jako již tradičně nikdo z těch všech, co mě vždy tak rádi vidí, nedal zase vědět, vyšťoural jsem, že v úterý 4. října 2016 začínají měly začít Podzimní hry varnsdorfských základních škol. V Kotlině atletikou. No jestli bude tak, jak to zatím slibují a vypadá, asi zmrzneme. Nakonec byla atletika pro nepřízeň počasí přeložena na středu příštího týdne (12. 10. 2016). Odpoledne hned několikrát Rumburk – nejprve slavnostní odhalení pamětní desky J. N. Fischera, o chvíli později vernisáž výstavy fotografií v Městské knihovně Rumburk a vtipně v ten samý čas v Kulturním domě Střelnice vernisáž výstavy fotografií z nastudovaných divadelních her při příležitosti dvacátého výročí činnosti divadelního souboru DK Střelnice Rumburk. A večerní vrchol – v rámci festivalu Mandava jazz se do Městského divadla ve Varnsdorfu vrací Ondřej Havelka.

Ve středu 5. října 2016 je na výběr ze dvou koncertů – na Kopečku v Rumburku pokračuje již zmíněný Mandava Jazz koncertem tria Malina – Liška – Nejtek, zatímco ve Šluknově na zámku bude ke slyšení Rožmberská kapela.

Ve čtvrtek 6. října 2016 budou v Městské knihovně ve Varnsdorfu Lampovi vyprávět o Novém Zélandu. Večer Divadelní soubor Domu kultury Střelnice Rumburk uvádí Na tý louce zelený. A mne docela láká konečně taky jednou zajít ve Varnsdorfu do Homegrown-Club, protože tady má být Trampský dýchánek u příležitosti vydání 2 CD 100 let trampingu v českých zemích. Jo jo, kdysi jsem taky býval kotlíkář…

Vy si vybírejte v připojených plakátech nebo koukněte do našeho kalendáře. Samozřejmě to není všechno, co se tu kde šustne. Mějte proto oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny veřejné plochy kontrolovat opravdu nestíháme.