weby pro nejsevernější čechy

Koalice nikdy více: ANO fňuká nad rozlitým mlíkem.

Poslanec hnutí ANO Martin Komárek si poslední dobou na facebooku rád připomíná chvíle, kdy byl oblíbeným komentátorem​.​ Chápeme tu nostalgii: oblíbený komentátor MF Dnes a poslanec v hodnosti Babišův mopslik, to je sešup.

Poslanec Komárek je z Liberce, a proto se zřejmě domnívá, že​ ​rozumí Ústeckému kraji. Tomu rozumíme taky: naše politická laboratoř láká kdejakého alchymistu.
K povolebnímu vyjednávání krajské koalice napsal Komárek toto:
Kdybych byl ještě komentátorem, napsal bych: Hnutí ANO zakusilo s KSČM v roce 2016 to, co český národ s KSČ v roce 1948. To, co lidé moudřejší než já, vyjadřovali slovy: Podej komunistovi prst a schlamstne tě celého i s domem a s rodinou. Vítězné ústecké ANO dalo Bubeníčkovi velkorysou nabídku na spolupráci. On se raději spikl se socialisty a s okamurovci. (…) Tady bylo A​NO​ náležitě vyučeno za svou naivitu. Naivita se v politice neodpouští.“
Čili si pan poslanec vyndá ruku z nočníku, omluví se za tu nehoráznost, se kterou tady komunisty kádruje svazák v dresu předlistopadového komunisty Babiše (my v​í​me, že ne, je to jen obraz) a my si zatím povíme, v čem se plete.

Předesíláme, že nemáme pražádnou radost z toho, že ve Vaně bude další čtyři roky vládnout bolševik. A už vůbec nesdílíme rozšířený názor, že ten Bubeníček je fér chlap a že jsou to bolševici slušný, ty na člověka nejdou. Jeho kariéra normalizačního ideologa OV KSČ a pozdějšího redaktora Haló novin, to není, že se zapomněl v baru se štětkou, ale na pokoj s ní nešel, abychom použili básnický příměr barda Nohavici, známého též pod krycím jménem Mirek.
Jde o to, že i ten komunista není úplný pitomec (naopak) a vidí, koho má v hnutí ANO proti sobě za partnera. Následuje malý historický exkurs.
V roce 2014 vyhrálo ANO v Ústí nad Labem komunální volby a sestavilo koalici s „herci“ z Činoheráku a lidmi kolem téhle přifouknuté bubliny. Vydržela půl roku, hlavně kvůli tenzím uvnitř tábora ANO. Bylo kolem toho trochu zle, vylučovalo se a odcházelo, rušily se buňky. Výsledek? Radnice je rozložená, město nemá ​funkční ​radu, na magistrátě vládne strach, děs. Lidi z bývalého ANO jsou dnes součástí asi čtyř „zastupitelských klubů“, vzniklo protest–hnutí Vaše Ústí, primátorka-neprimátorka Věra Nechybová je u dr. Madara, ​jedna větev slavně podepsala smlouvu s TOP 09, aby si to za čtrnáct dní ​zase ​rozmyslela.​ Tolik k důvěryhodnosti uskupení zvaného ANO 2011.​

harmonie

A to šlo o áčko hnutí ANO, to nejlepší, co byl ​ministr ​Richard Brabec jako osoba přímo za severní Čechy odpovědná Babišovi, schopen sestavit. Současné ústecké ANO stojí na zaměstnancích a rodinných příslušnících jedné realitní kanceláře a pohřební služby. To není ani béčko – a v jiných městech kraje není situace lepší.
Nemusí být člověk politologický génius, aby byl vůči takové partičce obezřetný. A byl by blázen, kdyby se do takové koalice hrnul. Leda by měl nějaký zájem na tom, aby si nejpozději o Velikonocích hledal nového partnera.

Nemusíte mít Bubeníčka a​ jeho soudruhy rádi a o socialistech vedených doleva s Foldynou a o protofašo-partě Okamurovců a Zemanovců si nedělat iluze, ale blbí komunisti nejsou. ANO možná volby vyhrálo, bylo první na pásce, většinu ale dohromady nedalo. A může si za to samo, na tom distribuce viny na oblíbené kmotry nic nezmění.