weby pro nejsevernější čechy

Sobota 11/2/2017 v liberecké technické knihovně

Dopoledne od 9:30 hodin se ve velkém sále knihovny koná pořad „Hrajeme si s přírodními zákony“. Pro vaše děti (i pro vás) je již tradičně připravena velká přehlídka různých fyzikálních a chemických pokusů, vědeckých hraček a matematických hříček a hlavolamů. Vše pod odborným dohledem zkušených pedagogů, pro které je jejich práce i koníčkem.

Odpoledne v 16 hodin se pak otevřou dveře knihovny milovníkům jídla a pití. Již podruhé Krajská vědecká knihovna poskytla prostory amatérským i profesionálním kuchařům, aby v rámci Restaurant Day Liberec předvedli a nabídli své kulinářské umění. V letošním roce je akce doplněna o swingovou tančírnu s mini lekcí Lindy hopu, jednoho z nejpopulárnějších swingových tanců. Hrát nám k tomu všemu bude dixielandová kapela. Krajská vědecká knihovna připravila pro nové zájemce 20% slevu na čtenářskou registraci, prodej CD a knih z vlastní produkce. Ochutnat pohledem můžete i z našich vystavených knih s gastronomickou a taneční tematikou.

Pro návštěvníky Restaurant Day Liberec připravili knihovníci pestrou ochutnávku kuchařek či knih o tanci. „Knihovna dnešních dnů není pouze půjčovnou knih, ale je vnímána i jako kulturní a komunitní centrum našeho města.“, vysvětlila ředitelka knihovny Blanka Konvalinková. „Jsme si vědomi toho, že mnoho z návštěvníků, kteří přijdou na Restaurant Day, se u nás v knihovně ocitne vlastně poprvé. Připravili jsme proto pro účastníky stánek naší knihovny, kde budeme mimo jiné zájemcům nabízet 20% slevu na roční čtenářskou registraci a bude možné si zakoupit některé z CD či knih, které naše knihovna vydala.“, doplnila ředitelka Blanka Konvalinková.
Dveře Krajské vědecké knihovny se pro Restaurant Day Liberec otevřou v sobotu 11. února v 16 hodin, do tančírny mohou návštěvníci zavítat od 17 hodin. Celá akce bude končit nejdéle v 19 hodin. Na Restaurant Day Liberec je vstup zdarma.