weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – patnáctý týden roku 2017

Prázdniny, svátky, volno = hnusně, mokro, zima.

V pátek 14. dubna 2017 určitě stojí za zmínku den otevřených dveří varnsdorfského TOSu. V Brtníkách pokračuje obnova křížové cesty a bude se světit nová socha v kapli Božího hrobu a žehnat celá křížová cesta. Já se určitě i letos budu škrábat do kopce na jiné křížové cestě – v Jiřetíně pod jedlovou i letos proběhne putování Cesou bolesti a víry. Večer hudební nabídka, tematicky v Krásné Lípě s Lužičanem v Aparthotelu nebo UJD na Fabrice v Doubici.

V sobotu 15. dubna 2017 se v Jiřetíně pod Jedlovou bude běhat. Dvakrát bude k vidění pašijová hra, nejprve na Vlčí hoře a pak v Rumburku Na Kopečku. Večer je na výběr nejrůznější hudba.

V neděli 16. dubna 2017 se do kopce pro změnu poběží ze Chřibské. Současně začne Velikonoční jarmark u Kocoura a mše, předcházející velikonoční jízdě v Mikulášovicích. Na obou místech asi budu těžko, snad se do Kocoura stihnu podívat alespoň na kousek. Odpoledne koncert v kostele v Lipové.

Zkuste si vybrat v připojených plakátcích nebo v našem kalendáři. Samozřejmě nemáme přes veškerou snahu v evidenci všechno, co se kde šustne, o spoustě toho (jako vždy) nevíme