weby pro nejsevernější čechy

O vědě u kafe s Petrem Janem Juračkou

Tančírna Balahala přináší od prvního září do svého programu velikou řadu novinek. Jednou z nich je projekt Sience Café, který poprvé můžete omrknout už ve středu 20. září v tančírněBalahala. A o co vlastně jde? Jak se Sience Café dostane až do tančírny Balahala?


„Sience Café jsem našel úplně náhodou, hledal jsem jakoukoliv přednášku o tetování a narazil jsem právě na webové stránky tohohle projektu, slovo dalo slovo a už jsme seděli i s paní ředitelkou SI a koordinátorkou Sience Café Hanou Valentovou v jedné pražské kavárně a bylo jasno, Sience Café musí být součásti tančírny Balahala“ říká manažer tančírny Vojtěch Lehroch.
Science Café je cyklus neformálních diskusí s vědci v prostředí kaváren. Smyslem setkání je společné hledání otázek a odpovědí, představení vědců jako inspirativních osobností a prezentace konkrétních vědeckých výzkumů. Prvním hostem bude vědec a popularizátor vědy Petr Jan Juračka. Petr se věnuje rozličným technikám mikrofotografie, o které dokáže poutavě vyprávět. Na svém kontě má již několik krátkých přírodovědných dokumentů, z nichž hned ten první zvítězil v soutěži NF Neuron o nejlepší popularizační video, což Petra dovedlo k tomu, že má v současné době vlastní popularizační pořad v televizi. Kromě popularizace vědy a vlastního výzkumu na poli hydrobiologie se Petr velmi intenzivně věnuje leteckému filmu pomocí rádiem řízených dronů. Nestačí mu ale létat na louce za domem, a tak se s dronem vypravil na druhou nejvyšší horu světa K2 (Pákistán), Kilimandžáro, do Jižní Afriky, Ekvádoru či Ugandy. Má za sebou více jak 300 veřejných přednášek, včetně TEDx Prague, Science Café a několika desítek cestovatelských festivalů. Je pro něj typický velmi spontánní, místy až živelný projev, který Vás společně s jedinečnými fotkami a videii jistě vtáhne do děje, který je běžnému lidskému oku zpravidla skryt.

Skvělý rozhovor jako pozvánka v pozvánce! koukněte tady->