weby pro nejsevernější čechy

Světový den zvířat

Liberecká zoo v sobotu 7. října 2017 oslaví Světový den zvířat.

Mezinárodní oslavy Světového dne zvířat připadají na 4. října – den, kdy zemřel mnich Sv. František z Assisi. Byl známým patronem a přítelem všech zvířecích bytostí a proslul svou pomocí a péčí o opuštěná a nemocná zvířata. V Zoo Liberec si tento svátek připomeneme již tuto sobotu 7. října v čase 10:00 – 16:00.

Na sobotní den je pro návštěvníky připraveno několik tvůrčích, zábavných, vzdělávacích a sportovních stanovišť po areálu celé zoo. Děti a rodiče budou moci například nahlédnout do zákulisí naší zoo, do tzv. badatelny, kde se dozví více informací o méně populárních tvorech z říše hmyzu a plazů. V 11.00 a v 11.30 bude pro zájemce výjimečně otevřena zvířecí kuchyně.

Součástí programu budou i oblíbené sokolnické ukázky na louce za hlavním vstupem, a to v 10.00, 12.00, 14:00 a 16.00.

Pro Zoo Liberec se to jedna z větších akcí na konci sezóny, na jejímž programu se podílí i samotní ošetřovatelé, SEV DIVIZNA, ARCHA a naši dobrovolníci.

Tento den je pro zoologickou zahradu vhodnou příležitostí poděkovat našim sponzorům a partnerům za celoroční spolupráci. Na akci se jich chystá více než stovka – od drobných dárců až po zástupce velkých firem, které nejstarší zoo v Čechách podporují. „Tímto dnem chceme vyjádřit, jak moc si jejich pomoci ceníme. Bez podpory partnerů by se nám nedařilo realizovat řadu projektů pro zkvalitnění chovu zvířat nebo návštěvnického komfortu,“ dodává k akci ředitel, David Nejedlo.

S pozdravem a přáním hezkého dne

MgA. Barbara Tesařová

Zoologická zahrada Liberec, p.o.

odd. marketingu – tisková mluvčí

Lidové sady 425/1

Liberec 1

460 01

mobil: +420 778 717 788

e-mail: tesarova@zooliberec.cz

web: www.zooliberec.cz

FB: ZOO Liberec (Official)

Tagy