weby pro nejsevernější čechy

PROŽIJTE NOC DIVADEL V DIVADLE F. X. ŠALDY V LIBERCI

Divadlo F. X. Šaldy se letos opět připojuje k akci NOC DIVADEL. Činohra DFXŠ připravila na sobotu 18. listopadu program, který bude probíhat na obou scénách – nejprve v Malém divadle a následně i v historické budově Šaldova divadla.
V sobotu 18. listopadu budou na jevišti Malého divadla pod taktovkou režiséra a šéfa činohry Šimona Dominika probíhat otevřené zkoušky připravované inscenace Leninovi balzamovači. Začátky se plánují ve 20:00, 20:45 a 21:30.
Ve foyer Malého divadla pro diváky bude k dispozici fotograf a grafik DFXŠ, kteří je vyfotí a následně foto zapracují do současného vizuálního stylu plakátů činohry DFXŠ. Během pár minut tak může mít každý vytištěný svůj vlastní, unikátní plakát ve stylu DFXŠ jako vzpomínku na netradiční večer s libereckým Divadlem F. X. Šaldy.
V Šaldově divadle je připravena Tajemná noc. Konkrétně půjde o zážitkové prohlídky budovy pojaté v duchu verneovky Tajuplný ostrov, která měla v Liberci nedávno světovou premiéru a je určena celým rodinám. Návštěvníci se osobně setkají s kostýmovanými postavami v čele s kapitánem Nemem (Václav Helšus). Zájemci si budou moci vyzkoušet některé z divadelních kouzel a zazní i kabaretní písničky. Prohlídky se uskuteční až v pozdním večerním čase a poslední překročí i půlnoc, ale pokud by rodiče byli shovívaví k ponocování svých potomků, akce pobaví i děti.
O libereckou Noc divadel je opět po roce veliký zájem. Kapacita je vzhledem k charakteru akce omezená (to se týká zejména programu v Šaldově divadle) a vstupenky, za symbolickou 1,-Kč, po spuštění rezervačního systému rychle mizely.