weby pro nejsevernější čechy

Den otevřených dveří na ZŠ náměstí ve Varnsdorfu 2018

V úterý 13. března 2018 proběhl na základní škole náměstí E. Beneše Den otevřených dveří.

Už při samotném vstupu do školy jsme byli překvapeni. Vítal nás pan školník v stylovém oblečení a čepici. Za chvíli nás odchytily paní asistentky, ať si zasoutěžíme a vyzvedneme si u nich lísteček. A že nás bude čekat sladké překvapení (ovšem pokud splníme všechny úkoly). S radostí jsme přijali.

S údivem jsme konstatovali, že chodby jsou krásně nazdobeny, a to prý celoročně. V třídách bylo ještě lépe. Začali jsme od nejvyššího poschodí. Nejvíce nás překvapila učebna fyziky-chemie. Nejen vybavením, ale hlavně spoustou pokusů, které jsme si mohli vyzkoušet. A také jsme získali první razítečko na kartičku.

O pár učeben dále nás pohltila cizí řeč – angličtina. Zábavnou formou jsme zase obohatili svůj slovníček. Od pokusů a interaktivní tabule jsme vstoupili do učebny Informatika II, kde se nás ujal pan učitel. A my si mohli vyzkoušet práci s digitální fotografií. Úžasné.

A jdeme o poschodí níže. Zde už zase soutěžíme – hlavolamy, skládačky, slovní hříčky (samozřejmě plnění úkolů) a hlavně pásmo vystoupení v Informatice I. Básničky – říkadla, scénky, písničky Sborečku a tzv. „plný dům“. Zájem rodičů a dětí byl neskutečný.

Klesáme opět o patro níže, kde nás opět pohltí angličtina, malování, skládání, ale také netradiční „tělocvik“. V cvičebně školy si vyzkoušíme slackline, lana, prolézání, skákání. Navíc v jedné z učeben můžeme koupit i malé dárečky.

Úkoly máme splněny a jdeme si pro sladkou odměnu do kuchyňky. Chutná báječně. Užuž chceme odcházet, ale děvčata u vstupu nás vrací zpět. „Byli jste v našem fitku? Tak to honem vyzkoušejte. A nezapomeňte na družinu. Je tam spousta zajímavostí“.

Nedáme se dvakrát pobízet a již jsme pohlceni atmosférou FIT CENTRA. Řada trenažérů, nářadí. A tak jezdíme, běháme, balancujeme. A teď hurá do družiny. Krásná, barevná, útulná. A navíc se opět můžeme pokochat tím, co jsou děti schopny vyrobit a vytvořit. Ale je čas se loučit. Nakonec jsme na škole strávili přes dvě hodiny, které utekly jako voda.

Tak zase příště, určitě přijdeme. Děkujeme škole – učitelům, vychovatelkám, žákům.

ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Redakční PS:

Vzhledem k letošní časové disharmonii společných časových možností to dopadlo tak, že si pan ředitel VZ vybíral z fotografií na web školy sám (k vidění zde ->). Proto je následující výběr odlišný – záměrně jsem se snažil trefit do jiných záběrů, pokud to bylo jen trochu možné. Možná to na první pohled není patrné, některé obrázky dělí zlomky vteřin, pohyb ruky, otočení hlavy, ale je to tak.

Rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Co nemáme v evidenci, najdete v archivu školy: rok 2015 ->, rok 2014 ->

Tagy