weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do knihovny v Liberci – 18. týden

Pozvánka do knihovny: ČESKÉ ZEMĚ A HABSBURSKÁ MONARCHIE (přednáška), Izrael: Svatá země v obležení (přednáška), veřejná diskuze Knihovna – věc veřejná.


Vážení přátelé,

dovolte, abych Vás pozvala na akce, které se v naší knihovně budou konat v prvních dnech příštího týdne.

V pondělí 30. 4. od 18.00 hodin se můžete těšit na přednášku Mgr. Jana Duška ČESKÉ ZEMĚ A HABSBURSKÁ MONARCHIE 1848-1914. V přednášce budou zmíněny klíčové události daného období.

Ve středu 2. 5. je pro Vás připraveno další FRANCOUZSKÉ SPOLUČTENÍ. Paní Helena Semeráková z liberecké Alliance Française nabídne svou pomoc těm, kteří by si rádi chtěli přečíst něco z francouzské literatury či časopisů, ale nevládnou dokonale francouzštinou. Přijďte si spolu číst do Studijní knihovny od 15.00 do 18.00 hodin. Nabídka fondu Francouzské knihovny.

Ve středu 2. 5. od 18.00 hodin nahlédněte spolu s Jiřím Kalátem do tradic a historie země, jež je považována za jednu z nejvíce konfliktních zón této planety – IZRAEL: SVATÁ ZEMĚ V OBLEŽENÍ.

Ve čtvrtek 3. 5. od 14.00 hodin Vás srdečně zveme na diskuzi o budoucnosti knihoven – KNIHOVNA – VĚC VEŘEJNÁ. Na co by se knihovny měly v budoucnu více soustředit? Jaké nové služby by svým návštěvníkům měly nabízet? V čem by se měly změnit? Společně se pokusíme hledat odpovědi na otázky týkající se postavení knihoven v životě obce a jejich významu v životě obyvatel regionu.

Děkuji za Vaši pozornost a přeji Vám příjemné dny.

Těším se na shledanou v naší knihovně.