weby pro nejsevernější čechy

Vím, co jím, maminko, tatínku! – 3. ročník

V MŠ Zahrádka se konal za podpory Města Varnsdorf již třetím rokem projektový týden „Vím, co jím, maminko, tatínku!“.

V tomto týdnu nás navštívili předškoláci z ostatních varnsdorfských MŠ. Formou dílniček se v prostotu ovocno-zeleninové zahrady a prosklené chodby seznámili s naší skutečně zdravou školou, s bylinkami z naší zahrádky a ochutnali zdravé dobroty, které si sami připravili pod vedením naší koordinátorky a paní učitelky J. Čihákové.

Součástí tohoto týdne byla ve středu 16. 5. 2018 odpolední akce pro rodiče s dětmi a širokou veřejnost. Kdo přišel, mohl ochutnat tříbarevný koláč s tvarohem a meruňkami, kořeněný koláč s hruškami, bylinkové pesto a tvarohovou pomazánku. K pití se podávala ochucená voda bylinkami nebo s ovocem. V prostoru celé školní zahrady v přírodním stylu se plnily úkoly k tématu a všichni si to určitě užili. Třídili se obrázky zdravých a nezdravých jídel, seznamovali jsme se se včelami, včelími produkty a jejich významem pro přírodu a zdraví, pomocí makety jsme poznávali svůj jazyk a chutě, zdolávali jsme překážkovou dráhu a přitom se snažili zapamatovat si obrázky ovoce a zeleniny (Kimova hra) a na závěr si mohl každý ozdobně nakrájet zeleninu nebo vykrojit kuličky z melounu a ochutit si s nimi vodu. To to pak chutnalo!

Naše děti v rámci tohoto projektu navštívily ve čtvrtek 17. 5. 2018 farmu varnsdorfského pivovaru Kocour, kde poznávaly hospodářská zvířata a jejich mláďata a prodejnu Milko Mléčný bar – Polabské mlékárny, kde se seznámily s výrobky z mléka a čekala na ně malá ochutnávka.

Projektový týden jsme zakončili v pátek 18. 5. 2018 celkovým shrnutím dojmů a zážitků a již nyní se těšíme na další ročník.

Děkujeme za podporu Městu Varnsdorf, pivovaru Kocour, Milko Mléčnému baru a autodopravě J. Hambálek.

Děti a Kolektiv MŠ Zahrádka

Autorem fotografií je učitelka Eliška Šimková:

Rok 2017 ->, rok 2016 ->

Tagy