weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do liberecké knihovny – 24. týden

Vážení přátelé,
dovolte, abych Vás před nadcházejícím víkendem pozvala na akce, které se v naší knihovně konají zkraje příštího týdne.

V pondělí 11. 6. od 18.00 hodin na Vás čeká poslední autorské čtení z projektu Spisovatelé do knihoven. Hostem bude Adam Borzič – básník, překladatel, publicista a terapeut, který už několik let vede literární obtýdeník Tvar.

V pondělí 11. 6. od 18.00 hodin se přijďte podívat na dokumentární film Jídlo zdarma pro všechny, který se zabývá problematikou plýtvání jídlem. Po projekci bude následovat debata s režisérkou Evou Lammelovou.

V úterý 12. 6. od 16.00 hodin je pro děti a rodiče připraveno poslední HRAJEME SI, PŘEMÝŠLÍME A VYRÁBÍME & MOZKOHRANÍ před prázdninami. Přijďte si užít odpoledne do Hudební knihovny nebo do Knihovny pro děti a mládež.

V úterý 12. 6. od 17.00 hodin Vás zveme na prohlídku naší knihovnou ZNÁTE NAŠI KNIHOVNU?. Rádi Vám zodpovíme všechny Vaše dotazy, které se naší knihovny a půjčování (e-)knih týkají. Projdeme se společně po knihovně a my Vám ukážeme, jak vyhledávat v elektronickém online katalogu či jak používat samoobslužný výpůjční pult (selfcheck) – a to není samozřejmě všechno. Začínáme ve vstupním prostoru u informačního pultu. Těšíme se!

V úterý 12. 6. od 18.00 hodin se koná cestopisná přednáška SLOVENSKO, hostem bude Júlia Jandejsková z TU Liberec. Co máme se Slovenskem společného a naopak v čem se lišíme? Známe Slovensko samotné mimo Tatry a Bratislavu? Přijďte se s námi zamyslet nad těmito otázkami a třeba nalézt i tipy na prázdniny.

Přeji Vám příjemný víkend a těším se na viděnou v naší knihovně.