weby pro nejsevernější čechy

V RYTMU DĚJIN – Momentky z více než stoleté historie

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě otevřelo 27. června 2018 v 16. 30 hodin v Maštálkově výstavní síni novou výstavu V rytmu dějin. Je dalším příspěvkem ke stému výročí našeho státu.

Návštěvník má příležitost pohledem na dokumentární snímky hledět do zdánlivě zastaveného času, který kdysi utvářel rytmus dějin. Nebyly jen velké události, které hnaly čas vpřed zrychleným tempem…

Kudy se bude návštěvník ubírat: Po ospalých náměstích před více než sto lety. K rušné parádě při svěcení praporu. Ke svěcení zvonů přivezených po válce místo rekvírovaných. Domyslet si klapot stavů v textilkách. Dívat se po socialistických vesničkách, jak je maloval Pavel Forman. Hledět na tváře školáků a učitelů nic netušících o budoucnosti. Také na chvíli zavítáme do zákopů první světové války či do zmatku na ulicích v srpnu 1968. A budou ještě jiná zastavení.

Ladislav Smejkal, historik novodobých dějin Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě, příspěvkové organizace Libereckého kraje

Nabízíme též informaci o programu VMG na oba prázdninové měsíce s upozorněním, že přes sezónu máme nově otevřeno i v pondělí.

Pro všechny milovníky hmyzu je i letos připravena Motýlí noc 13. 7. 2018 v Prysku.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská

Oddělení výstav a propagace

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297, 470 34 Č. L.

Tel.: 487 824 145

www.muzeumcl.cz

Tagy