weby pro nejsevernější čechy

V Restauraci Lípa hosté ochutnávají i design

Po měsíci zavítáme na další návštěvu, tentokrát k blízkým sousedům do Českosaského Švýcarska. Nakoukneme do nepřehlédnutelného Lípa Resortu, který stojí na náměstí v Krásné Lípě. „Komplex Lípa Resort se skládá celkem ze tří staveb. Továrny, kterou rekonstruovalo město Krásná Lípa již dříve, dále barokního Penzionu, který rekonstruoval Atelier Hoffman, a novostavby Aparthotelu. Budova Aparthotelu má dřevěný plášť a imituje tak tradiční místní lidové stavitelství,“ uvádí na svém webu autoři z Ateliéru Hoffman. V soutěži vyhlašované Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství získali za Aparthotel Lípa titul Stavba roku 2013.
Součástí historického Penzionu je citlivá přístavba moderní restaurace s terasou, která svým pláštěm latí z thermoborovice ladí ke zbytku Resortu.
„Stará část restaurace funguje nepřetržitě od roku 2010. Zvednutím kapacity hotelu bylo potřeba zvětšit i restauraci. Její nová část funguje od půlky roku 2013,“ prozradil ředitel Lípa Resortu Luboš Lažan.


Krom běžných věcí, které v restauraci každý očekává, tu najdeme také lahůdku v podobě světel dánské značky Muuto. Nad stoly visí závěsná světla Unfold z černé pryže a červené objímky světel s názvem E27. Ty jsou však osazené LED žárovkami namísto originálních čirých. Na design si musíme na severu zvykat holt postupně.

Autorka píše lifestylový blog enelavie.