weby pro nejsevernější čechy

Masopust se blíží

Tak už nám začne šestý týden nového roku a do našich končin dorazí masopustní veselí. Než se tak ale stane, bude možno si vybrat z nabídky i během pracovního týdne. V pondělí 4. února 2013 ve varnsdorfském DDM tradiční oblastní kolo Děčínského skřivánka, kde se řada (již víceméně také tradičních) zpěváčků a zpěvaček pokusí prozpívat přes okres až do republikového kola (loni v Puppu v KV).

V úterý 5. února 2013 v městské knihovně ve VDF promítání dokumentárního filmu, věnovaného Janu Dungelovi. O něco později v Rumburku na Střelnici poněkud netradiční koncert – parabolická projekce doprovázená tóny vodnářského zvonu…

Ve středu 6. února 2013 sklidí varnsdorfské základky plody svého snažení (viz předchozí zprávy o dnech otevřených dveří), koná se zápis prvňáčků. V rumburské Loretě začíná tento den výstava Poutní místa Šluknovska (foto Jiří Stejskal). Večer v RBK Na Kopečku pásmo o Litvě Od jezerního labyrintu k jantarovému pobřeží.

Ve čtvrtek 7. února 2013 by se měl masopustní průvod procházet po Velkém Šenově.

V pátek 8. února 2013 večer do městského divadla ve VDF – nejprve vernisáž, poté koncert Jiřího Dědečka.

A konečně víkend – v sobotu 9. února 2013 nejprve masopust se starostenským sudem ve VDF, po přesunu Dykyty následně i v Krásné Lípě.

A v neděli 10. února 2013 nutno ve VDF vybrat mezi karnevalem na ledě a pohádkou v divadle.

V Mikulášovicích to mají jednodušší, tam je prostě ve Slovanském domě Dětský karneval.

Další nezmiňované akce najdete v našem kalendáři. A co tam nenajdete, to nám prosím nahlašte – nemáme patent na to, abychom věděli o všem.

Tagy