weby pro nejsevernější čechy

Po pěstírnách přicházejí na řadu varny

DĚČÍN – Ve šluknovské části Císařské byla dnešního dne sedmého února letošního roku odhalena varna pervitinu. V objektu bývalé restaurace se od rána pohybují tamní strážci zákona společně s kriminalisty, kteří na místě zadrželi dva muže, z nichž po jednom z nich bylo v srpnu loňského roku vyhlášeno celostátní pátrání. V místě odhalení se nacházela i žena, která byla zakročujícími strážci zákona předvedena k podání vysvětlení.
Na místě činu byly nalezeny a zajištěny drogy společně se surovinami, využívanými k jejich výrobě a věcmi potřebnými k jejich výrobě. Na celostátně hledaného dvaačtyřicetiletého muže bude kromě sdělení obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, také podán návrh na vzetí do vazby. I sedmatřicetiletý majitel nemovitosti bude šetřen pro výše uvedený přečin. V jeho případě policie nebude podávat návrh na vzetí do vazby. Domovní prohlídka byla provedena na základě povolení Okresního soudu v Děčíně.
Za zmiňované protiprávní jednání nabízí trestní zákoník až pětileté odnětí svobody, ve zvlášť závažných případech se délka může protáhnout až k deseti letům vězení. Kromě odnětí svobody může být provinilcům uložen peněžitý trest či propadnutí majetku.
Děčín, 7. února 2013
nprap. Petra Trypesová

Tagy