weby pro nejsevernější čechy

Zneužili starostové dotace?

Osobně za zneklidňující považuji formu, jakou se zpráva policie o údajném zjištěném pochybení šíří.
Zda je na vině samotná policie, která vypustí „džina z láhve“ a dále věc nekomentuje, nebo samotná média dychtící po senzačních zprávách, nevím. Vím pouze to, že s největší pravděpodobností za tím vším stojí nabídka jednoho podnikatele – zprostředkovatele dotací, který obcím nabídl na základě vzniklých škod v roce 2010 rychlou pomoc. Kdo by na obci v době zmatku po přívalových deštích nepřivítal nabízenou pomoc, která by z části pomohla zničený majetek obce opravit.
Jsem zásady „padni komu padni“, ale mám trošku obavy, zda se bublina nenafukuje zbytečně do nepřiměřených rozměrů na místo toho, aby se šetřili skutečné kauzy, o kterých si šuškají i vrabci na střeše a které se bohužel Policii ČR nějak nedaří rozmotat. Jenom namátkou upozorňuji na neřešení nečekaně zbohatlého jednoho z minulých premiérů, podezřele mlčení policie v kauzách „náhlých“ dlouhodobých onemocnění obviněných politiků a lobbistů, stamiliony hrazené občany na výkupní ceny z fotovoltaických elektráren a závažná pochybení v čerpání Evropských fondů z ROP, …
Budí to ve mně dojem politické objednávky směřující cíleně k podkopání veřejností prezentované vysoké důvěryhodnosti většiny našich starostů, komunálních politiků.
Josef Zoser
starosta Jiřetína pod Jedlovou
předseda Sdružení pro rozvoj Šluknovska

Tagy