weby pro nejsevernější čechy

Opravdu veliká šťára, neboli: pěstujte ředkvičky, je to bezpečnější

Dlouho připravovaná a dobře utajená akce, do níž se zapojily desítky celníků z celé republiky, se uskutečnila na začátku minulého týdne (12/2/2013).
Ozbrojení příslušníci protidrogových jednotek celní správy vnikli do několika objektů v Dolní Poustevně a Rožanech, kde zadrželi čtyři významné členy gangu. Zároveň u nich zabavili kilogram pervitinu, šest kilogramů sušené marihuany a více než milion korun v různých měnách pocházející z trestné činnosti. Pod nůžkami celníků skončilo i sedm set vzrostlých rostlin konopí, nalezených ve dvou pěstírnách v Dolní Poustevně, prozradil dobře informovaný zdroj, kterého redakce vybezek.eu zná.
Při odhalování trestné činnosti gangu z výběžku, který měl na svědomí distribuci drog do sousedního Německa, spolupracovala Celní protidrogová jednotka s německými represivními orgány.

Celníci se netají tím, že akce byla nadmíru úspěšná a významná svým rozsahem i dopadem na celou organizaci překupníků drog. „Podařilo se nám zadržet jejich bosse, zpřetrhat kontakty, narušit jejich strategii. Z tohoto pohledu můžeme hovořit o významném úspěchu,“ uvedl nejmenovaný zdroj.
Jak se zdá, tak zlaté časy výrobců a drogových dealerů na Šluknovsku jsou už dávno pasé. Nejdříve vybouchla varna pervitinu ve Šluknově v baru Oáza. Pak v síti hochů z rumburské kriminálky uvízla pěkná pěstírna v Mikulášovicích a na pile na Valdeku. Letos už jsou pro milovníky marihuany smutnou vzpomínkou dvě pěstírny ve Varnsdorfu a Rumburku a další šluknovská varna. Zapláčou i příznivci oblíbeného vařiče, který poskytoval své umění nejen drogově závislým zde ve Šluknovském výběžku, ale téměř po celém území Ústeckého kraje a který, pokud nebude zas nějaká povedená amnestie, posedí v chládku několik příštích let.
A to už vůbec nemluvím o tom, kolik bylo zadrženo automobilů s drogami, s léky a jinými chuťovkami nutných k výrobě drog. Prostě jak se zdá, plodná a nikým a ničím nerušená zlatá perníková léta na Šluknovsku jsou již minulostí.

Čtěte také: KONOPÍ

Tagy