weby pro nejsevernější čechy

FK Litol – SK Stap Tratec 0:2 (0:0)

Po dlouhé cestě, která však díky zásobám řízků našich fanynek a chlazeném pivečku ubíhala v pohodě, protože byl autobus nabitý a sranda v něm tradičně nechyběla. Když jsme na kraji Lysé nad Labem našli hřiště, které bylo podmáčené, divili jsme se místním pořadatelům, že zápas neodehrají na původně avizované umělce v Benátkách, neboť z toho byla po zápase pěkná oranice. Na druhé straně to domácím pomáhalo k zahušťování obrany a nakopávání dlouhých osvobozujících odkopů, neboť toto hřiště bylo navíc o hodně kratší, než jsou třeba naše rozměry. Vilémovští dorazili bez nemocných – Choda, Lehrla, Buryánka, Vichtereye a Dobeše, ale s posilami z Varnsdorfu – Soběslavem, Jakobovským a také exvilémovským špílmachrem Kotišem. Od první minuty byli jasnými pány na hřišti a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí nějakou tu branku. Domácí za celé utkání neměli gólovou šanci a hrozili jen standardními situacemi, které však beci hostů či pozorný gólman Vaňák bez problémů likvidovali.
Nejdůležitější minuty zápasu:
8´- dlouhý aut Vavrouška prodloužil Nagy hlavou na Červeňáka, ale ten dorážkou minul domácí svatyni
16´- pěknou střelu levou nohou z vápna k tyči hostujícího kanonýra Kurela domácí gólman lapil
18´- centr Jakobovského přistál na noze Červeňáka, ale jeho střela z voleje skončila těsně vedle domácí brány
24´- tvrdou střelu Vavrouška z úhlu domácí gólman s námahou vyrazil do pole
43´- Očipka obešel ve vápně domácího beka a jeho střelu výtečný gólman domácích zázračně vytáhl na roh
V první půli se hrálo prakticky na jednu branku, hosté výborně kombinovali, přihrávali si, ale domácí velezkušený brankář Rathouský udržel i za pomoci zkušeného stopéra – exligisty Adama Petrouše čisté konto.
Terén za mírného mrholení dostával pořádně zabrat a místy to již bylo skutečné oraniště, což často přibržďovalo technickou hru hostů, které míč hraný po zemi tolik neposlouchal, právě díky této špatné hrací ploše.
51´- únik Červeňáka po pravé straně a přesná přihrávka na Kotiše, který ve skluzu jen o milimetry minul branku
64´- trestný kop Kotiše z 18 metrů skončil na břevně domácí svatyně a odražený balón nedokázali Kurel ani Nagy
z bezprostřední blízkosti propasírovat za záda gólmana domácích, který měl tentokráte i obrovské štěstí !!!
77´- dělovku Kotiše z vápna vytáhl opět zázračně ze šibenice domácí gólman Rathouský
79´- Kotiš mazácky prostrkával dloubáčkem balón mezi beky na Kurela, ale domácí hráč zahrál ve vápně rukou a
byla z toho jasná penalta. Tu proměnil ranou k tyči sám Kotiš a i když domácí gólman směr střely vystihl,
než se položil, míč se již třepotal v síti k radosti všech vilémovských fandů a bylo to konečně veselejší – 0:1
81´- než se domácí stačili rozkoukat po hádačce s hlavním sudím utekl po levé straně Čuda a jeho centr si
srazil domácí bek do šibenice a bylo vymalováno – 0:2
Druhá půle byla ve znamení obrovského tlaku hostů a domácí jen a jen nakopávali dlouhé balóny na rychlonohé útočníky, které však zkušeně hosté eliminovali a nepřipustili jedinou brankovou šanci. Domácí funkcionáři se „vyznamenali“, když před zraky delegáta nadávali sprostě hostující lavičce a vedení a dokonce jim ani nepřipravili tabuli na střídání, což si nakonec hosté udělali sami. Je nutno pochválit vilémovské hráče za výborný výkon a také všechny tři rozhodčí, kteří utkání zvládli tak jak to má být, tzn. absolutní rovina bez úmyslu někoho poškodit a nebýt urážek domácích funkcionářů na jejich adresu, stejně jako na adresu hostů, tak to byl zápas klidný, bez hrubých faulů a jen s jednou žlutou kartou na každé straně za drobné prohřešky, což se na takovémto terénu a v tak důležitém zápase málokdy vidí. Rozumní domácí fanoušci uznali po zápase kdo byl jasně lepším a popřáli hostům šťastný návrat domů a hodně štěstí při záchranářských bojích.

Tagy