weby pro nejsevernější čechy

Kam před, na a po Velikonocích

Možná se raději na prodloužený víkend zavřete doma v teple, možná jste už pořídili pomlázku a máte připravený itinerář, možná potřebujete poradit, co s volným časem.
Pro ty poslední tu máme pár tipů, kde bychom se v následujících dnech mohli potkat. Smůla jenom je, že spousta akcí, někdy i dlouholetých, jaksi postrádá dostupný leták. Tudíž ověřit její konání a podrobnosti průběhu je úkol vpravdě Sysifofský.

V pátek 29. března 2013 dozajista na Křížovém vrchu nad Jiřetínem pod Jedlovou (16:00). Každoroční čtení Cestou bolesti a víry se tu v půli svahu opět mine s takřka souběžnou oslavou Velkého pátku v podání farní obce Starokatolické církve. Budu si ale muset hlídat hodinky, protože o hodinu později (17:00) začíná v městské knihovně v Rumburku obnovený cyklus besed „Osudy“, letos jako první host dorazí Jaroslava Panýrková.

V sobotu 30. března 2013 hodlám stihnout alespoň jedno provedení Pašijových her, nejspíš to první v Krásné Lípě (snad trefím).

O doubickou Fabriku, o níž jsme psali, se určitě postará pan ředitel a vystoupení Matěje Ptaszka & Good morning blues pro Výběžek.eu zaznamená.

V neděli 31. března 2013 potřetí na znovuobnovenou velikonoční jízdu do Mikulášovic.

Jo, o víkendu také začíná sezóna na hradech a zámcích, my to máme nejblíž do Benešova nad Ploučnicí, tak mrkněte na jejich web, jestli si nějakou prohlídku nevyberete.

Zmíněné i nějaké další akce najdete na pár plakátcích, které se nám podařilo nasbírat. A nejen tyhle pochopitelně i v našem kalendáři. Pokud víte víc, neváhejte a dejte nám vědět, bohužel nemáme oči všude a nemůžeme obsáhnout každodenní špionáž po celém Výběžku.