weby pro nejsevernější čechy

Krásnolipští zápasníci na turnaji

Dne 13. 4. 2013 se uskutečnil turnaj ve městě Borohrádek – tzv. „velká cena města Borohrádku“. Turnaje se zúčastnilo celkem 222 zápasníků a zápasnic z 18 oddílů z ČR a 1 tým z Polska. Náš tým Krásné Lípy reprezentovalo devět zápasníků. Umístění našich borců

Přípravka C, řeckořímský zápas a volný styl (Juppová Marie)

váhová kategorie do 22 kg. – 2. místo Hubáček Matěj

váhová kategorie do 26 kg. – bez umístění Hašek Matěj

váhová kategorie do 26 kg. – 3. místo Juppová Marie

Matěj Hubáček předvedl opravdu pěkný výkon, kdy své soupeře technicky předčil. Probojoval se až do finále, kde mu to bohužel nevyšlo. Svým bezelstným přístupem by mohl jít ostatním příkladem. Matěj Hašek stále ještě nemá potřebné zkušenosti, ale už je na něm znát, že jde do boje s větším zápalem, než tomu bylo zpočátku. Věřím, že brzy přijde očekávaný obrat a bude pro své soupeře obávaným soupeřem. Maruška ač nevyhrála žádný souboj, tak ukázala, že je velkou bojovnicí. Je z ní cítit touha po vítězství, což je pro její další kariérní růst velké plus. Všechny boje byly z její strany opravdu vyčerpávající, nechala na žíněnce vše. Je to velká bojovnice. Pochvala pro všechny.

Přípravka B, řeckořímský zápas

váhová kategorie do 21 kg. – bez umístění Bouzek Filip

váhová kategorie do 26 kg. – 3. místo Mišech Tadeáš

váhová kategorie do 29 kg. – bez umístění Urban Dalibor

Filip se snažil, ale je na něm znát úbytek sil po nemoci, takže nestačil silově na své soupeře. Přesto šel do všech bojů svým typickým dravým způsobem. Soupeře vždy zaskočil technickou finesou, ale neměl sílu na dotažení chvatu do lopatkového vítězství. Tadeáš se sice snažil, ale stále se hledá. Vzhledem k tomu, že už není žádný nováček, člověk by od něho čekal mnohem více. V určitých situacích nevěděl co má se svým soupeřem dělat. Škoda, silově své soupeře předčil, přeci je to už kus chlapa. Jen to ještě neumí zužitkovat. Dalibor měl pěkné boje. Do všech svých bojů šel bez bázně a hany. Jeden z nich vyhrál, ale pak se mu už nedařilo. Bohužel měl ve své váze hodně soupeřů, takže se jeho váhová kategorie dělila na dvě skupiny. Ze své skupiny nepostoupil do dalších bojů. Pochvala.

Přípravka A, volný styl

váhová kategorie do 30 kg. – bez umístění Bartoňová Simona

Simča poslední dobou doplácí na malou účast dívek, zápasnic. Musí proto měřit své síly s chlapci. Soupeřům nedá nic zadarmo a mnohdy je i po technické stránce předčí, ale bohužel občas jsou soupeři silnější. Škoda, zasloužila by si lepší umístění. Snad příští turnaj bude zastoupen větším počtem dívek. Pochvala za nebojácný přístup.

Mladší žáci, řeckořímský zápas

váhová kategorie do 37 kg. – bez umístění Janiga Daniel

váhová kategorie do 65 kg. – 2. místo Hroník Filip

Danovi se tento turnaj vůbec nevydařil. Všechny své boje prohrál. Sice se snažil a i jeho přístup byl dravý, ale nestačilo to. Budiž mu toto dalším ponaučením do dalších bojů. Filip mohl dosáhnout na první místo, ale v jednom boji svého soupeře podcenil. Škoda. Dokázal, že se s ním musí počítat. Pochvala pro oba dva borce. 

Turnaj se celkem povedl. Sice jsme nedosáhli na vyšší mety, ale to není podstatné. Důležitá byla naše účast, nové zkušenosti. Poděkování patří všem, kteří nás podporují.

Víc fotografií k vidění zde.

Tagy