weby pro nejsevernější čechy

Velkošenovské drama okořenilo jubilejní kulečníkový turnaj

Favorit 15. ročníku kulečníkového turnaje Štamgastcup 2013 Petr Vojáček neobhájil své loňské vítězství a přenechal putovní pohár svému soupeři Petru Scheuflerovi. Dramatické finále sledovaly desítky příznivců obou soupeřů ve velkošenovském klubu v pátek 18. dubna. Petr Vojáček, několikanásobný vítěz Štamgastcupu, byl podle místních znalců jednoznačným vítězem již dlouho před tím, než turnaj začal. Hladce se prokousal přes své soupeře až do finále, kde se proti němu postavil Petr Scheufler.

První minuty utkání byly vyrovnané, ale pak se na Scheuflerovi začala podepisovat nervozita a jeho hra mu nevycházela, jak by si přál. Naopak, jeho starší soupeř s klidnou rozvahou obcházel stůl a do čeho šťouchnul, to se potkalo.

Ve chvíli, kdy zbývalo Vojáčkovi dohrát posledních sedm bodů a vyčistit hru, potácel se za ním soupeř s mankem téměř sta bodů.

Pak se ale stal zázrak, kulečníkový bůh se přiklonil na stranu Scheuflera, a tomu stačily tři povedené série a svého soupeře s přehledem dohrál. Nervydrásající závěr, při němž se oba hráči snažili čistým šťouchem ukončit hru, pak sledovali diváci ve stoje a s neobyčejným napětím. Extázi radosti v nich vyvolal Scheuflerův první čistý šťouch, ale zbývalo ještě počkat, jestli Vojáček nezakončí svou hru stejně povedeným způsobem. Ale nepovedlo se, a hospoda byla opět na nohou. Tentokrát se již ale všichni  radostně řítili ke šťastnému vítězi Petru Scheuflerovi, aby mu pogratulovali k vítězství. Po dvou letech tak opět stál na pomyslných stupních vítězů někdo jiný než Petr Vojáček. Ten svou prohru ale nesl statečně a čestně a svému soupeři vyjádřil uznání a pogratuloval mu k úspěchu.

Třetí místo vybojoval Miloš Malec. Jediná žena v turnaji Šárka Bernardtová se sice neumístila mezi nejlepšími, ale patří jí poklona za to, s jakou bojovností hájila ženské velkošenovské pokolení. Věřme, že příští rok, už v turnaji nezůstane sama samojediná a že jí na cestě k lepším výsledkům podpoří i další spoluhráčky.

Foto: Anička

Tagy