weby pro nejsevernější čechy

Pivní slavnosti Šluknov-Sohland 2018

V sobotu 1. září 2018 se konaly ve Šluknově první Pivní slavnosti Šluknov-Sohland. Jak vidno z názvu, akce byla uspořádána ve spolupráci s německými partnery ze sousedního Sohlandu. V zámeckém parku byla nabízena ochutnávka řady regionálních piv z Česka i Německa. A nejen to.

Pro zájemce byla připravena mimořádná prohlídka zámecké sladovny s velmi zajímavou expozicí o historii pivovarnictví na Šluknovsku. Součástí výstavy byla i přednáška o minulosti a hlavně budoucnosti objektu sladovny v centru města. V průběhu deštivého odpoledne se na pódiu v zámeckém parku vystřídaly hudební skupiny Heliod (DE), PostModern Orchestra (DE/CZ), a české kapely Discoballs, The Scoffers a Půlnoční Marie. Milovníci piva si mohli rovněž zasoutěžit v disciplínách, které úzce souvisely se zlatavým mokem.
Akce „Pivní slavnosti Šluknov-Sohland“ se uskutečnila s podporou Evropské unie z prostředků Evropského fondu fondu pro regionální rozvoj z Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2017-2020.

Tagy