weby pro nejsevernější čechy

Mistrovský turnaj házené východní skupiny interregionální ligy mladších žáků ve Varnsdorfu

Dne 2. 12. 2018 se ve sportovní hale ve Varnsdorfu odehrálo další kolo házené interregionální ligy mladších žáků východní skupiny Jičína A, B, Liberce, Jablonce nad Nisou, Náchoda, Dvora Králové a Varnsdorfu.

Varnsdorfský tým tentokrát změřil síly s Jičínem A, který je v současné době na prvním místě této skupiny, a i po velice vyrovnaném boji s domácím celkem si připsal na své konto výhru 18:14 a tím další dva body.

Druhým soupeřem varnsdorfských házenkářů byl Jičín B, který před utkáním byl na druhé příčce o dva body před námi. Tíha myšlenek o dorovnání bodů a získání druhé pozice v této skupině působilo v hlavách našich hráčů jako závaží a některé pasáže zápasu byly převážně v režii jičínských hráčů a tudíž ve výsledném skóre byl úspěšnější. Zvítězil 22:18 a nadále setrvává na druhém místě východní skupiny.

Další soupeř našich házenkářů byl Náchod, se kterým měl náš tým dost velké problémy a nedokázal proměňovat stoprocentní šance. Pravděpodobně čerstvost protihráčů a větší vůle po vítězství byl důvodem k tomu, že i přes domácí prostředí naši borci tento duel poprvé s Náchodem prohráli o jeden jediný gól 16:15.

V posledním zápase s Dvorem Králové, který se v současné době nachází na konci tabulky, byla povinnost našich hráčů získat dva body. Této role se po delší zápasové pauze zhostili bravurně a trenér mohl vyzkoušet nové posily v mužstvu Čendu Steinbacha a Zuzku Kinčlovou. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce 17:8 a ve výsledné tabulce tak udrželi po podzimní části ve východní skupině třetí místo.

V celkovém hodnocení je varnsdorfský tým na skvělém 6. místě. Je dobré podotknout, že týmy před námi mají regionální centra s profesionálními trenéry.

Na závěr bych chtěl v podzimní části sezóny 2018/2019 varnsdorfské házenkáře pochválit a to především Václava Tillnera (61 gólů), který jednoznačně vévodí tabulce střelců našeho týmu. Jeho velkou výhodou je jeho levá střelecká ruka. Na druhém místě je Lukáš Rybář s 59 góly, který je v současné době jako tvůrce hry na středu a pokud zapracuje na své disciplíně vůči rozhodčím a spoluhráčům, bude ještě přínosnějším hráčem v jarní části. Jako další hráče bych chtěl vyzdvihnout Jana Schlejera, Marka Sýkoru, Filipa Štěpána, Elišku Myslivcovou, Tomáše Halbu a v neposlední řadě oporu v bráně Jana Fiegera. Mezi podzimní posily patří Zuzka Kinčlová, Matěj Kout a Čeněk Steinbach.

Hodnotí trenér házenkářského týmu Varnsdorf Oldřich Rybář.

Foto IŠ:

Rok 2017 ->

Tagy